Salvini nu se lasă intimidat de Procuratură şi ONG-uri: „Mă cercetează? Foarte bine! Porturile italiene rămân închise!”

0 422

Salvini dar şi restul guvernului sunt ameninţaţi cu dosar penal de către ONG-ul Mediterana. Dar vicepremierul nu cedează şi le răspunde tranşant pe social media: „Îmi pot deschide dosare cât o enciclopedie, eu nu-mi schimb deciziile. Mai întâi italienii, apoi restul lumii”.

‘Pot să-mi deschidă o enciclopedie de dosare, eu nu-mi voi schimba niciodată deciziile. Porturile sunt şi rămân închise pentru traficul nedorit”. Cifrele pe frontul debarcărilor de imigranţi îi dau dreptate. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, Guvernul a înregistrat o reducere de 93% de sosiri de pe mare. ”Şi vom continua acelaşi drum”, o taie scurt vicepremierul italian.

Nava Alan Kurdi aparţinând „Sea Eye”, a schimbat ruta către Malta după ce familiile au refuzat să se despartă, adică debarcarea doar a mamelor cu copii, aşa cum a cerut guvernul italian. Şi, în timp ce ONG-ul german acuză guvernul Italia că ”n-a respectat obligaţiile de protecţie a familiilor din motive pur politice”, Salvini consideră retragerea şi schimbarea rutei navelor ca pe o ”victorie istorică”.

”A vrea şi a putea, mai întâi italienii, apoi restul lumii”, comentează cu sattisfacţie liderul italian care zilele trecute a emis directive care ”împiedică intrarea în apele teritoriale a navelor nedorite, potenţial periculoase pentru siguranţa noastră naţională”.

”Asta înseamnă că Italia îşi apără frontierele – scrie el pe Facebook – noi hotărâm cine intră şi cine iese în şi din, casa noastră. Mi se pare că avem dreptul s-o facem”.

Ceea ce îl preocupă acum este situaţia din Libia care devine din ce în ce mai fierbinte

”Urmărim cele ce se întâmplă oră de oră, fiindcă ultimul lucru de care e nevoie, este o soluţie armată – explică Salvini – este un conflict care va trebui rezolvat prin dialog”. Chiar vineri, la Paris, vicepremierul a cerut aliaţilor din G7 să arunce apă şi nu benzină pe foc. ”Fiindcă n-aş vrea ca cineva din interese economice sau comerciale să împingă lucrurile spre o soluţie militară care ar fi absolut contraproductivă”.

Despre posibila mărire a încercărilor de debarcare, Matteo Salvini, omul doi din guvern, spune că nu este îngrijorat. ”Mi se pare că la urma urmei s-a înţeles şi în restul lumii, că în Italia nu mai intră picior de imigrant”, a concluzionat vicepremierul italian.

 

sursa: Evz.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php