Mihai Smicală, primul copil dintr-un centru social din Finlanda care are rezultate foarte bune la școală

0 452

Camelia Smicală a scris pe Facebook cum a decurs întâlnirea cu autoritățile de la protecția copilului din Finlanda, care îi rețin abuziv în centre sociale pe doi dintre copiii ei, Mihai și Maria, cetățeni români.

Ea le cere insistent românilor să facă presiuni pe orice canale pentru a primi copiii acasă pentru totdeauna și îi mulțumește PS Macarie, Episcopului Ortodox Român al Europei de Nord, pentru sprijinul moral. Redăm postarea ei integrală:

Am avut întâlnire azi cu „anti-protecția” copilului. Stăteau în cumpănă dacă să ne lase să ne mai întâlnim, deoarece copiii nu se prea integrează în centre, iar Mihai e prea bun la școală, a reușit și la examen, și fac notă discordantă. Au spus chiar că nu s-a mai întâmplat până acum ca un copil din centru să aibă rezultate atât de bune la școală (sic!…. Am tras niște înjurături în gând cu tot postul pe care mă chinui să-l țin).

Din fericire, înainte să merg la meeting m-am rugat pe WhatsApp cu episcopul Macarie (care e tot timpul alături de noi), așa că, prin rugăciunile Preasfinției Sale, m-am adunat, și am obținut următoarele :
– mâine vin copiii 30 de ore
– de Paști (în Finlanda pastele ortodox e pe 21.04) avem 3 zile împreună.
– au semnat hârtiile pentru avocații copiilor, singurii care pot obține în instanță rapid, aducerea copiilor acasă
– am avea nevoie de ajutor (presiuni politice) pentru ca asta sa se întâmple cât mai repede. Doamne ajută! 💞

sursa: Stiri pentru viata 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php