SUA condamnă prezenţa trupelor ruseşti în Venezuela

1 493

Washingtonul a condamnat desfăşurarea de forţe militare ruseşti în Venezuela şi unii înalt oficiali americani au precizat că prezenţa trupelor ruseşti destabilizează o ţară care se confruntă deja cu o criză politică şi economică, potrivit RFE/RL.

“Avertizăm cu tărie actorii din afara emisferei vestice să nu desfăşoare active militare în Venezuela, sau în oricare altă parte a emisferei, cu scopul de stabili sau extinde operaţiuni militare”, a afirmat John Bolton, consilier al al preşedintelui Donald Trump pentru securitate naţională, într-o declaraţie publicată vineri de Casa Albă.
Discutând cu reporterii la Departamentul de Stat după publicarea declaraţiei lui Bolton, delegatul special al SUA pentru Venezuela, Elliott Abrams, a declarat că Washingtonul estimează că există aproximativ 100 de soldaţi ruşi în Venezuela, adăugând că prezenţa lor este “extrem de dăunătoare”.

Abrams a declarat că soldaţii ruşi din Venezuela lucrează în principal la sistemele de apărare venezuelene de producţie rusească S-300, care s-ar putea să fi fost afectate de recentele pene de curent răspândite la nivel naţional.
În plus, Abrams a mai precizat că prezenţa câtorva mii de cubanezi, în special în cadrul serviciilor de informaţii ale Venezuelei, este îngrijorătoare.

Ca urmare, Abrams a afirmat că i-a fost prezentată o “listă de opţiuni” secretarului de stat american Mike Pompeo pentru a fi analizată.

“Aş spune că există multe lucruri pe care le putem face în domeniul diplomaţiei, însă există lucruri pe care le putem face din punct de vedere economic, în ceea ce priveşte sancţiunile. Aş spune doar că avem opţiuni şi că ar fi o greşeală ca ruşii să considere că au mână liberă aici – nu au”, a subliniat Abrams.

1 Comment
  1. nisof says

    Trãdãtori si derbedei „democrati” americani deruba numai „dictatori” arabi! Niciodata acesti trãdãtori nu derubã banditi-dictatori comunisti, pentru cã acesti criminali-trãdãtori americani au fost(si sunt încã!!!) aliati cu comunismul judaic încã din al doilea rãzboi!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php