Trump: “Zilele socialismului şi comunismului sunt numărate”

2 580

Susţinând o schimbare paşnică a regimului din Venezuela, SUA a pavat calea către curăţarea Americii de Sud de socialism şi crearea primei emisfere vestice complet democratice din istorie, a afirmat preşedintele american Donald Trump într-un discurs susţinut luni.

Trump, un critic al socialismului şi comunismului, a declarat comunităţii venezuelene din Florida că schimbările recente din America de Sud şi Centrală sugerează că drumul către democraţie pe cele două continente este ireversibil. Preşedintele a promis sprijinul Statelor Unite pentru venezuelenii care “se ridică pentru libertate şi democraţie”.

“Suntem aici pentru a declara că o nouă zi soseşte în America Latină. În Venezuela şi pe cuprinsul Emisferei Vestice, socialismul este pe moarte şi libertatea, prosperitatea şi democraţia vor renaşte”, a susţinut Trump.

Preşedintele a reiterat sprijinul pentru preşedintele interimar autoproclamat al Venezuelei, Juan Guaido. De altfel, Trump a fost primul lider al lumii care l-a recunoscut pe Guaido ca fiind lider legitim al naţiunii sud-americane. Guaido şi-a asumat noua funcţie la scurt timp după de Adunarea Naţională a Venezuelei l-a declarat pe dictatorul socialist Nicolas Maduro ca fiind “nelegitim”.

Trump a declarat mulţimii din Miami, Florida că Venezuela ar trebuie să înceteze să mai fie un stat marionetă al regimului comunist din Cuba. Aproximativ 92.700 de comunişti cubanezi lucrează în aparatul guvernamental al Venezuelei, potrivit mărturiei susţinute în Congresul SUA de către un oficial militar venezuelean pensionat. Mercedes Schlapp, director al Casei Albe pentru comunicaţii strategice, a declarat luni pentru Fox News că regimul din Cuba a trimis în Venezuela peste 20.000 de membri ai forţei sale de securitate.

“Maduro nu este un patriot venezuelean. Este o marionetă cubaneză. Asta este”, a precizat Trump.

“Timp de decenii, dictatorii socialişti ai Cubei şi Venezuelei s-au susţinut reciproc într-o manieră foarte coruptă. Venezuela a oferit Cubei petrol. În schimb, Cuba a oferit Venezuelei un stat poliţienesc condus din Havana. Dar aceasta este o zi mult mai diferită şi acele zile s-au terminat”…

 

sursa:Epoch Times

2 Comments
  1. ANTIPUTIN says

    E bine. Dar cu Putin ce va face ?
    Ca tarul sta pe ace
    Si suna din capace
    Nicicum el nu vrea pace

    Maduro il iubeste
    Havana il slaveste
    Armata ei izbeste
    Putin ura’si dospeste

    Iar Donald l’ar primi
    La el, macar o zi
    Si l’ar asigura
    De pretuirea sa
    Apoi la Caracas
    Pe roata’l va fi tras

    El, cel mai mare as !

  2. nisof says

    Ei asta e! Daca criminalul comunist Maduro ar fi un „dictator” arab, ar fi deja impuscat, spinzurat si Venezuela ocupata de americani! Acesti trãdãtori „democrati” americani pãna acuma nu au impuscat si nici nu au spinzurat niciun dictator comunist, pentru cã sau fost (si sunt încã!) aliati comunismului încã din al doilea rãzboi! Restu este praf în ochi lumi întregi!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php