Rusia a amplasat rachete nucleare în apropierea frontierei cu Ucraina

1 484

Rachete cu o rază de acțiune până la 500 kilometri se află acum la o distanță de 400 de kilometri de teritoriul ucrainean

Rusia a lansat rachete Iskander și lansatoare în regiunile sale vestice. Potrivit imaginilor prin satelit realizate de Imagesat International la comanda Fox News, rachetele capabile să transporte arme nucleare, sunt situate în regiunea Krasnodar, la aproximativ 430 de kilometri de granița cu Ucraina.

Canalul TV american relatează că rachetele rusești din imagini sunt amplasate lângă mai multe buncăre și alte hangare de depozitare.

Alături de un lansator este un sistem mobil de reîncarcă repede cu rachete noi. Una dintre intrările în buncăr este deschisă, iar cealaltă unitate de reîncărcare tocmai o părăsește.

Raza de acțiune a rachetelor balistice Iskander este de aproximativ 500 km. Aceștia pot purta atât rachete convenționale, cât și nucleare, constituind o amenințare pentru majoritatea aliaților americani din NATO.

Fox News, de asemenea, informează că Rusia a amplasat aceleași rachete lângă granița cu Mongolia în Ulan-Ude. Cel puțin patru lansatoare și sisteme de reîncărcare pentru ei au fost observate acolo.

Canalul de televiziune american reamintește că recent secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, a declarat că Ucraina ar putea să-și piardă în curând independența, deoarece, puterea sa este „controlată” de Occident.

 

via Timpul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php