Mii de persoane au protestat la Bruxelles contra Pactului global cu privire la migraţie

2 655
Mii de persoane au manifestat duminică, la Bruxelles, împotriva Pactului ONU pentru migrație, în timpul unui miting comun al unor organizații naționaliste, marcat de confruntări cu forțele de ordine, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Poliția a anunțat că cel puțin 5.500 de manifestanți s-au reunit în cartierul unde se află sediile principalelor instituții ale Uniunii Europene. După un început calm al manifestației, participanții au lansat pietre și sticle incendiare către polițiști, fațadele mai multor clădiri fiind avariate.Poliția a ripostat cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru dispersarea manifestanților turbulenți.
O contramanifestație, organizată de mai multe mișcări pentru apărarea drepturilor omului, a reunit aproximativ 1.000 de persoane în partea centrală a capitalei belgiene.
Cele două manifestații fuseseră interzise de autoritățile bruxelleze, o decizie rară luată de teama izbucnirii violențelor. Însă, Consiliul de Stat belgian a anulat respectiva interdicție, susținând că motivele invocate nu sunt ”suficiente” pentru limitarea libertății de a manifesta.
Partidul naționalist Noua Alianță Flamandă (N-VA), cel mai mare partid din parlamentul belgian, și-a retras miniștrii din coaliția guvernamentală săptămâna trecută, după ce premierul Charles Michel a respins cererea N-VA ca Belgia să nu semneze Pactul global cu privire la migrații, adoptat luni, la Marrakech (Maroc), de peste 150 de țări.
sursa: ActiveNews
2 Comments
  1. Ionut Moraru says

    Imaginea cand protestatarii vor sa drame steagurile UE din fata sediului UE, te unge pe suflet. Ce frumos era daca aveau un flex cu ei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php