Comitetul Românilor din SUA cere României RETRAGEREA din pactul pe migrație

3 687

Președintele Comitetului National al Romanilor American Republicani, Sorin Roiban, solicită României retragerea din Pactul Global pentru Migrație.

Imagini pentru republicanii romani americani

„Comitetul Național al Românilor Americani Republicani a luat act cu profundă îngrijorare de semnarea Pactului Global pentru o Migrație Sigură, Ordonată și Reglementată (PGM) de către Guvernul României, luni, 10 decembrie la Marrakech (Maroc).

Noi, românii din Diaspora, care am plecat din Țară forțați de politicile nocive ale autorităților românești.

1. Considerăm iresponsabilă semnarea acestui document de către Guvernul României, în condițiile în care mai multe țări cu vastă și recentă experiență privind imigrația de mase au refuzat semnarea acestui pact.

2. Considerăm că autoritățile au obligația constituțională de a iniția politici coerente pentru o viață mai bună a cetățenilor români în România și politici care să încurajeze întoarcerea în Țară a cetățenilor români plecați din cauza condițiilor de viață precare. Ceea ce autoritățile române nu fac sau fac extrem de prost; impresia este aceea că bani pentru cetățenii români nu se găsesc.

3. Considerăm că autoritățile nu reprezintă poporul român atunci când aderă la pacte care încurajează migrația cetățenilor români din România și migrația cetățenilor străini în România.

4. Considerăm că măsurile propuse în Pactul Global pentru migrație încalcă suveranitatea poporului roman, sunt incompatibile cu Constituția României și au potențialul de a crea în România probleme sociale, economice și culturale cărora societatea românească nu poate să le facă față.

5. Considerăm că încurajarea imigrației masive și schimbarea semnificativă a raportului demografic în România nu poate avea loc prin pacte pentru care poporul român nu și-a dat acordul, ci numai prin informarea onestă și consultarea poporului român.

6. Considerăm că Pactul Global pentru Migrație propune limitarea dreptului la exprimare al mass-media și al cetățenilor români (obiectivele 16 și 17 din Pact). Reamintim că poporul român și-a cucerit dreptul la exprimare și libertatea prin jertfe de sânge la Revoluție.

7. Considerăm că România trebuie să se implice în măsuri care să ajute cetățenii altor state să ducă o viață decentă la ei acasă, iar nu să faciliteze strămutarea lor în România sau în alte state.

8. Reamintim că România are o experiență destul de precară în ceea ce privește în integrarea minorităților naționale și nicidecum nu își poate permite inginerii sociale în domenii în care democrații mai avansate se confruntă cu probleme serioase, inclusiv probleme de securitate fizică a cetățenilor.

Având în vedere cele menționate mai sus,
Solicităm Președintelui României, Parlamentului României, Primului Ministru al României și tuturor autorităților îndrituite retragerea de urgență a României din Pactul Global pentru Migrație.

Totodată, solicităm tuturor românilor să se implice activ în acțiuni legale de determinare a autorităților pentru ieșirea României din acest Pact,” se arată în comunicatul de presă.

 

sursa: Stiri Diaspora

3 Comments
 1. Ivanov Daniel says

  Ratificarea ”Compactului Pentru Migratie” va insemna propriu-zis condamnarea acestei natii. Politicieni romani fara coloana vertebrala pentru a nu supara dregatorii de la Bruxelles si-au dat acordul pe 10 Dec. la Marrakech.
  Noi stiu cati romani adevarati mai avem in conducerea statului roman, dar tradatori de neam sunt multi. Migrantii vor destabiliza si saracii statul roman, acestia trebuind platiti si hraniti , sa nu va imaginati ca acestia vor rupe usile la Agentiile de Forta de Munca. Europa Occidentala are aceste statistici un numar foarte mic din ei se incadreaza restul, raman trantori pe spinarea statelor de adoptie. Sa nu vorbim de siguranta cetatenilor. Romanii trebuie sa faca front comun si sa nu se lase impresionati de povesti cu saracii imigranti. Legislatie romaneasca in acest sens exista si nu este nevoie de un pact international care va veni in mod sigur ulterior cu recomandari si apoi obligativitati( trebuie).

 2. Florina says

  BUnă seara!
  solicit, la rugămintea domnului SOrin Roiban, schimbarea fotografiei, În foto prezentată aici se află un sediu care de peste 3 ani a fost dezafectat.
  Mulțumesc!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php