Lupte de stradă la Paris. Franţa fierbe! Demonstranţii reclamă scumpirea carburanţilor şi cer demisia lui Macron.

2 448

Parisul fierbe. Şi nu de azi, de ieri, ci de două săptămâni… Lupte de stradă au loc între miile de demonstranţi şi forţele de ordine…

…Protestatarii au încercat să treacă de cordoanele de securitate din jurul Palatului Elysee. Moment în care forţele de ordine au ripostat. Au loc adevărate lupte de stradă chiar pe Champs Elysees, anunţă presa franceză.

Sute de pancarde cer demisia preşedintelui. ‚Demisia lui Macron” sau “Franţa e nervoasă”, strigă mii de oameni.

Manifestaţiile din ultimele două săptămâni au avut loc nu numai în Capitală, ci şi în alte 2.000 de localităţi mai mici sau mai mari din Franţa.

De mai multe zile se observă şi baraje ale protestatarilor care au locat diverse autostrăzi.

Scumpirea caruranţilor a survenit după ce preşedintele  Macron a aprobat un set de măsuri care înseamnă creşterea taxelor pe combustibili.

 

sursa: Evz.ro

2 Comments
  1. IONICA says

    ” LIBERTÉ, ÉGALITÉ,FRATERNITÉ!! SI NON. A LÀ MORTE „, ADEVARATA FATA A „LUMII EUROPENE”…, O NATIUNE CARE DE CAND A DARAMAT BASTILLE PREDA ALTOR POPOARE EUROPENE …”CULTURA.., MODERNISMUL.., DIVERSITATEA, DAR CARE A DAT DRUMUL LA HOTI SI I-A ” LEGALIZAT”!!!, SA NU UITAM CA AU ABROGAT PEDEAPSA CU GHILOTINA UNDEVA PE LA MIJLOCUL ANILOR ’70, SEC XX…..
    FARA COMENTARII

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php