Macron: Doar proastele fac copii

3 489

Potrivit lui Emmanuel Macron, “doar femeile ignorante fac copii”. Propoziția șocantă a fost dezvăluită de The Guardian, care a publicat o transcriere a unui raport prezentat de președintele francez la Fundația Gates.

Imagine similară

Tema conferinței era, în particular, Africa. Macron a spus că este convins că boom-ul demografic, prezent în Continentul Negru, este cauzat de faptul că femeile africane fac mulți copii din lipsă de educație: „Arătați-mi o femeie care a decis, după ce a primit o educație completă, să aibă 8 sau 9 copii. Apoi, arătați-mi o fată care a decis să părăsească școala la vârsta de 10 ani pentru a se mărita la 12. A doua va avea mulți copii, prima nu”, a spus Macron.

Dacă femeile africane ar fi mai educate și informate – susține Macron – acestea nu ar mai fi însărcinate. Cu toate acestea, argumentul lui Macron este sexist și aduce atingere drepturilor omului. “Acest lucru se întâmplă pentru că multe fete nu sunt educate cum trebuie, câteodată pentru că aceste țări au decis că drepturile acestor fete nu o sa fie la fel ca cele ale bărbaților. Iar acest fapt este inacceptabil”. Cu alte cuvinte, potrivit teoriei neoliberale propovăduite de Macron, femeile ar face copii doar dacă nu sunt educate sau locuiesc într-un stat obscurantist. Și totuși, baby-boom-ul anilor 1945-1965 din Occidentul bogat și culturalizat este un exemplu care demonstrează opusul.

 

sursa: România Liberă

3 Comments
  1. Adrian says

    Excelent !!!
    Iată o poză istorică, este anturajul perfect unui „președinte”. Zi Macron și trage apa.

  2. Ionut Moraru says

    Ma-ta e o proasta Macron. Te-a fatat pe tine din picioare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php