Polonia a blocat Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale a UE pentru că e prea pro LGBT

4 595

Polonia se opune din nou Uniunii Europene. De data aceasta, guvernul de la Varșovia a folosit dreptul său de veto pentru a bloca semnarea Cartei Europene a Drepturilor Fundamentale a UE.

Motivul, conform Varșoviei, este acela că textul propus spre votare este prea favorabil cererilor comunității homosexuale. Polonia a acuzat faptul că acest document menționează discriminarea împotriva homosexualilor, nu și a creștinilor și a evreilor. De aceea, a decis să îl boicoteze, anunță thenews.pl
Proiectul Cartei a făcut obiectul dezbaterii în timpul reuniunii miniștrilor justiției din UE. Varșovia a decis să recurgă la dreptul de veto din cauza următorului pasaj: „persoanele LGBT sunt încă victime ale discriminării, ale violenței fizice și ale incitării la ură și violență, în întreaga Uniune Europeană”.
Ministerul Justiției polonez a declarat: „În timp ce lucrează la Concluziile Consiliului Uniunii Europene cu privire la aplicarea Cartei drepturilor fundamentale a UE, Polonia a avansat ideea necesității de a proteja creștinii și evreii împotriva discriminării religioase, astfel încât să benficieze de aceeași protecție ca persoanele LGBT, copiii imigranților sau femeile”.
Ministrul adjunct al justiției din Polonia, Łukasz Piebiak, a declarat agenției de știri PAP că Varșovia nu a  putut permite denaturarea realității într-un document oficial al UE. El a adăugat că „au loc practici discriminatorii împotriva creștinilor și a evreilor, în special în Europa de Vest”.
 Folosind dreptul de veto, Polonia a împiedicat cele 28 de guverne ale UE să aprobe Carta drepturilor fundamentale a UE. Textul a fost susținut de Asutria, care deține președinția semestrială a UE. „A fost destul de multă furie în cadrul dezbaterilor, după poziția poloneză”, a declarat un diplomat european.
Aceasta este doar ultima ciocnire dintre guvernul conservator al Poloniei și Uniunea Europeană pe tema drepturilor sociale și judiciare ale statelor UE. Varșovia s-a confruntat în ultimii doi ani cu acuzațiile și mustrările Bruxelles-ului pentru reformele sistemului judiciar despre care UE susține că au încălcat principiile statului de drept. De amintit și că în Polonia, căsătoria între persoane de același sex este ilegală în această țară majoritar catolică.
sursa: NapocaNews
4 Comments
 1. Ionut Moraru says

  1.Generația Chichireascăi vine mai degrabă din incultura și agresivitatea jucătorului de PlayStation 4, cel care trage în primul ieșit în cătarea puștii sale. De ce? Uite așa!
  USR-istul de azi este egal cu protestatarul care își construiește singur argumentele împotriva logicii și crede în ele cu măselele încleștate, fiind gata să te execute fără să știe de ce.

  Ce onoare sa fii polonez si ce oroare sa fii roman contemporan cu un popor de idioti. Noi nu meritam 100 de ani de la unire. Nu intereseaza pe nimeni ca tara asta sa fie mare si populata de homosexuali si idioti.

 2. Ionut Moraru says

  2 Pentru toti acei idioti care au avut o sansa istorica unica in viata dar nu au venit la vot „ca sa nu il scape pe Dragnea de puscarie” le spun doar atat: fostii mei prieteni si chiar camarazi, drumnurile noastre se despart definitiv. Romanii nu sunt crestini decat 20%. S-a constatat duminica trecuta.Voi nu sunteti cresti ci cretini. Daca intamplator ne vom mai intalni in biserica sau la comemorari nu veniti sa imi intindeti mana pentru ca in loc de mana intinsa veti primi un scuipat intre ochii. Va duceti primii in fata altarului, pupati icoanele de 100 de ori si va faceti cruci de parca ati canta la mandolina ca sa va vada preotul si cei din jur.dar cand ati fost chemati sa dati marturie ptr Hristos, l-ati scuipat in fata. Ipocritilor asa veti fi si voi scuipati.

 3. Ionut Moraru says

  3. „Legionari hastagisti”, „legionarul nu e nici prost si nu e nici de vanzare” ne avertiza Capitanul care probabil se lovise si el de multa prostie. Adio prostilor! Agenda mea de telefon a fost curatata de infectie (adica numerele voastre). Ramaneti printre homosexualii, hastagistii, stangistii si sorosistii vostri atei satanizati si duceti-va copiii la scoala sa invete de la anul ca isi pot alege singuri sexul.. Plimbati-va in continuare pe la comemorari si prin biserici caci veti primi de la Hristos atat cat ati dat si voi ptr el. Si strigati in continuare „jos ciuma rosie” din sanul satanistilor neomarxisti hastag.

  P.S Tot ptr voi prostilor: Dragnea si PSD au boicotat prin non-combat referendumul la fel ca toate partidele. Voi ati facut acelasi lucru ca PSD ca de aia si sunteti prosti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php