Establishmentul strânge laţul şi mai mult. Alex Jones şi Infowars interzişi permanent pe Twitter

0 351

După măsuri similare luate de alţi giganţi hi-tech, nici Twitter nu îi va mai permite lui Alex Jones să deţină vreun cont pe platforma sa…

https://youtu.be/iqNHV6d1ed4

Alex Jones, un jurnalist cunoscut pentru abordarea unor subiecte sensibile şi promovarea unor teorii pe care mulţi le consideră conspiraţioniste – deşi unele dintre ele s-au dovedit ulterior a fi reale – a fost interzis joi pe Twitter în mod permanent. Măsura a fost aplicată la o zi după ce directorul general al Twitter, Jack Dorsey, a participat la o audiere în Congres, în care congresmanii republicani i-au pus întrebări în legătură cu presupusa sa atitudine părtinitoare împotriva vocilor conservatoare pe platforma sa socială, potrivit Deutsche Welle.

Compania a făcut anunţul pe contul său @TwitterSafety: “Astăzi, suspendăm permanent @realalexjones şi @infowars de pe Twitter şi Periscope”.

Interdicţia a fost anunţată după măsuri similare luate de Apple, YouTube şi Facebook care, luna trecută, au şters podcast-urile şi canalele lui Jones, invocând standardele comunitare. În timp ce Apple şi YouTube au emis o interdicţie permanentă, Facebook l-a interzis pentru o perioadă mai scurtă pe Jones. De asemenea, iniţial Twitter suspendase contul lui Jones, care are aproximativ 900.000 de suporteri, pentru o perioadă de o săptămână.

Twitter a rezistat apelurilor pentru interzicerea totală a lui Jones, însă un material video postat miercuri de acesta aparent a încălcat politica companiei împotriva “comportamentului abuziv”, a susţinut gigantul american. În materialul video, Jones este văzut criticându-l pe jurnalistul Oliver Darcy de la CNN în Washington DC, unde acesta a participat la două audieri congresionale pe tema mass mediei sociale.

Twitter a mai declarat că Jones nu va putea să creeze un nou cont pe platformă sau să preia alte conturi existente deja…

…Paul Joseph Watson, editor şi jurnalist la Infowars, a declarat într-o postare pe Tweeter că decizia luată de giganţii hi-tech împotriva lui Alex Jones reprezintă o cenzură şi urmăreşte să îi ajute pe democraţii americani în alegerile naţionale din această toamnă.

“Se consideră că Infowars a avut în mare parte un rol cheie în alegerea lui Donald Trump. Prin interzicerea Infowars, big tech-ul se implică într-un proces de interferare cu procesul electoral cu doar trei luni înaintea alegerilor cruciale de la mijlocul mandatului”, a scris Watson pe pagina de website a Infowars.

 

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php