„Teologul” Teodor Baconski susține parteneriatele civile între persoanele de același sex

2 704
Ucenicul lui Bartolomeu Anania, teologul Baconski, fiul unui poet proletcultist susține agenda de gen. Iminența Referendumului pentru Căsătorie l-a determinat pe „teologul” Teodor Baconski să-și manifeste susținerea pentru parteneriatele între persoane de același sex, în ciuda faptului că Biserica Ortodoxă Română s-a exprimat explicit împotriva acestei idei pe care a numit-o „legalizarea concubinajului”.
În ceea ce privește Referendumul pentru Familie, Baconski spune că „va diviza și mai mult societatea”, deși toate cercetările sociologice au arătat că majoritatea votanților partidelor politicesusțin acest demers constituțional, inclusiv cei ai USR, singura formațiune care și-a asumat respingerea inițiativei cetățenești.
„Văd că se profilează referendumul despre familie, care va diviza și mai mult societatea, provocând valuri de insulte, demonizări reciproce, stigmate și etichetări la grămadă. E taman ce ne lipsea, într-o țară deja expusă lipsei de dialog și de respect politicos față de cel care gândește diferit.
Mi-e clar deocamdată că:
– inițiativa civică întrunește condițiile legii, deci nu putea fi ignorată (chit că sprijinirea ei parlamentară nu se face atât din respect pentru democrație, cât din motive electorale).
– campania (formală sau informală) pentru această consultare populară va agrava efectul pervers al USL, care a distrus (printr-o uriașă trădare) frontiera dintre dreapta și stânga. Doctrinar și valoric vorbind, politica românească a suferit deja o ”schimbare de sex.”
– oricine ”tabără” va câștiga va profita de asta pentru a se radicaliza și mai mult.
– familia ”tradițională” e deja supusă unei presiuni imense, din motive de carieră egal solicitantă a părinților, din rațiuni economico-financiare, sau din cauza emigrării masive.
În ce mă privește, am o atitudine clară, deja exprimată, pe care o reiau aici:
Instituția căsătoriei presupune unirea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie, în vederea nașterii de prunci și a solidarității în fața dificultăților oricărei vieți. Ea e și pavăza esențială a libertății în comuniune, contra abuzurilor eventuale ale puterii politice.
Depenalizarea relațiilor homosexuale implică acceptarea parteneriatului civil dintre persoane de același sex, inclusiv din motive de drept succesoral.
Nu sunt de acord ca asemenea cupluri să poată adopta copii. Rolul psiho-social și pedagogic al tatălui și al mamei nu poate fi relativizat fără inacceptabile efecte traumatice asupra copiilor.
Voi respecta orice opinie diferită, dacă e argumentată pertinent și prezentată civilizat”, a scris „teologul” pe facebook.
2 Comments
  1. Ionut Moraru says

    Sangele apa nu se face. Ovreiul tot ovrei ramane.

  2. IO...gerules says

    Din nenorocire numai vocile acestor scarnavi se lasa a fia scultate in toate mediile sociale mai ales in scoli.Ei isi ridiica,cu o nesimtire incredibila pentru un om normal,piedestalul diavolului.unde sa stea cocotati in desfraul inuman al bestialitatii.Generatiile eroice ale trecutului Romaniei se topesc in ani si uitare.Acum putem spune ca generatiile intregii istorii trecute pana in momentul de fata au fost generatiile de eroi cu bune si cu rele.Generatia de astazi care inmugureste pe osemintele parintilor lor,mosi si stramosi,nu este altceva decat o adunatura de uscaturi care se usuca in fata suflului de moarte al diavolului jidanesc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php