Premieră absolută la Academia Română: E timpul ca lumea să știe adevărul. Fără momentul Mărășești, toată Europa se bolșeviza

1 551
Demers fără precedent al Academiei Române, menit să sublinieze cu marcărul, dacă e nevoie, importanța enormă a României la edificiul întregului destin al Europei și al statelor-vecine, deopotrivă: organizarea Conferinței Internaționale „România și evenimentele istorice din perioada 1914-1920. Desăvârșirea Marii Uniri și Întregirea României”, sub înaltul patronaj al Președinției României. Vorbim despre o abordare francă a adevărului istoric, documentat funciarmente științific, fără limbaj de lemn și cuvinte goale de conținut.
Premieră absolută la Academia Română: E timpul ca lumea să știe adevărul. Fără momentul Mărășești, toată Europa se bolșeviza
Justificarea acestui demers a făcut-o Acad. Victor Voicu, Vicepreședintele Academiei, care a spus că e nevoie ca România să fie mai vocală, „e nevoie ca lumea toată să știe și să recunoască jertfa ostașilor români în luptele Primului Război Mondial, ca pe o piatră de temelie a destinului întregului continent și nu numai”. Gestul se cerea imperios și ca o nevoie de „a pune ordine în adevărul istoric” (Acad. Victor Voicu), și ca „un act de normalitate” (Prof. Dan Dungaciu).
Vorbim despre lucruri demonstrabile cu documente ale vremii, despre adevăruri istorice care n-au fost niciodată spuse, vorbim despre o așezare corectă a informațiilor vremii și în aceasta constă caracterul de premierat al evenimentului. În conferința de pe 18 septembrie vor fi prezentate, în premieră absolută, documente inedite,  informații cu adevărat uluitoare despre culisele înfăptuirii Marii Uniri, vom afla despre cum se făceau intoxicări cu informații, menite să justifice asalturile armate ale Germaniei în teritoriile românești. Printre altele, va fi prezentat un document al unui soldat german, în care acesta povestea cum crezuse că venise să salveze minoritatea germană de atacurile „îngrozitoare” ale românilor și cum nu găsise decât comunități de români și de germani care trăiau în armonie. Despre români, caracterizați ca ofensivi și agresivi și care, la vizita de pe teren, cum s-ar spune, se demonstra că erau pașnici.Vorbim despre o abordare francă a istoriei, fără brizbrizuri și exaltări, vorbim despre faptul că a venit, în sfârșit, și vremea noastră, a poporului român, căruia trebuie să i se aducă recunoașterea istorică necesară.
Vorbim despre faptul că statele-vecine trebuie să afle, în sfârșit, cine sunt românii și să înțeleagă, să integreze în propriul lor destin, sacrificiul ostașilor români, fără de care ele n-ar mai fi ceea ce sunt acum. „Pentru fiecare palmă de pământ, românii au primit sudoare și sânge, dacă nu era victoria de la Mărășești, bolșevismul s-ar fi întins în toată Europa” (Acad. Alexandru Surdu).Vorbim, în sfârșit, despre faptul că e momentul ca toate miturile mincinoase despre istoria românilor să fie deconstruite cu argumente istorice într-un an al Centenarului care va avea „efecte” și peste timp.
sursa: ActiveNews
1 Comment
  1. IO...gerules says

    Cei care modifica istoria nu uita niciodata,se pare,de pierderile politice ale evreilor,din cauza romanilor.Astazi Romania este poligonul distrugerii poporuli roman chiar din interiorul ei,dusmanii dela Marasestii primului razboi mondial au intrat deja in tara folosind arme politice(minciunile presei,tradarea nemernicilor si coruptia generalizata in frunte cu asa zisii Presedinti ai Romaniei,dar nu al romanilor).Documentele vremurilor sant pietre de rezistenta si de adevar.Ele incep,incet,incet sa vorbeasca(vorba marelui Eminescu)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php