HAOS în Suedia: Tineri mascați au incendiat aproape 100 de mașini, au urmat lupte de stradă cu poliția

0 362
Poliția suedeză a arestat marți doi tineri suspectați că au incendiat în cursul nopții circa o sută de vehicule în mai multe puncte ale țării, mai ales în orașul Goteborg, fapte ce au fost urmate de incidente între alți tineri și forțele de ordine, transmite agenția EFE preluată de Agerpres.

Autoritățile mai caută un adolescent care a participat și el la acțiunile de incendiere, consemnate de asemenea în capitala Stockholm și în orașul Uppsala.
În localitatea Trollhattan, situată în apropiere de Goteborg, mai mulți tineri au atacat cu pietre poliția, după cum arată imagini difuzate de mass-media suedeze.
Autoritățile cred că toate aceste acțiuni au fost coordonate și organizate pe rețelele de socializare.
Incendierea mașinilor, un fenomen care nu este nou în Suedia, astfel de acțiuni având loc și anii trecuți în mai multe orașe suedeze, a provocat reacții dure pe scena politică a acestei țări unde în mai puțin de o lună vor avea loc alegeri legislative, al căror rezultat pare cel mai incert din ultimele două decenii.
„Toate acestea pur și simplu mă înfurie. Societatea va reacționa cu duritate. Pare ceva bine coordonat, aproape ca o operațiune militară’, a declarat premierul suedez, social-democratul Stefan Lofven. La rândul său, liderul opoziției, conservatorul Ulf Kristersson, a vorbit la o conferință de presă despre un tipar ‘foarte preocupant’ al acestor acțiuni în care ‘huligani terorizează oameni fără a ști foarte bine care este scopul lor’
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php