Departamentul de Justiţie american creează un “grup de lucru pentru libertatea religioasă”

0 276

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, a anunţat luni crearea unui “grup de lucru pentru libertatea religioasă” cu scopul de a preveni ceea ce el a numit un “moment periculos” pentru libertatea religioasă din SUA.

Procurorul general a anunţat noua iniţiativă la sediul Departamentului de Justiţie din Washington, D.C., alături de el fiind Alianţa pentru Apărarea Libertăţii, un grup conservator creştin, şi Jack Phillips, un brutar din Colorado, al cărui refuz de a servi un cuplu de homosexuali, în ciuda legii acelui stat privind nediscriminarea, a fost reabilitat de Curtea Supremă a SUA, potrivit The Hill.

Grupul de lucru va fi co-prezidat de Jesse Panuccio, asociat al Procurorului General, care a lucrat ca avocat în 2010 pentru susţinătorii Propunerii 8, adică interdicţia căsătoriei între persoane de acelaşi sex în statul California, a susţinut Human Rights Watch.

Sessions a făcut remarcile luni la Summitul pentru Libertatea Religioasă, găzduit de Departamentul de Justiţie. El a declarat participanţilor: “O mişcare periculoasă, nedetectată de mulţi, provoacă şi erodează acum marea noastră tradiţie a libertăţii religioase”.

“În ultimii ani, climatul cultural din această ţară – şi în Occident într-un cadru mai general – a devenit mai puţin primitor pentru oamenii cu credinţă. Mulţi americani au simţit că libertatea de a-şi practica credinţa a fost atacată”, a adăugat Sessions.

“Am văzut călugăriţe cărora li s-a ordonat să cumpere contraceptive. Am văzut senatori americani punând întrebări despre doctrină persoanelor nominalizate în ramura judiciară şi executivă – deşi Constituţia interzice în mod explicit un test religios pentru funcţiile publice. Am văzut cu toţii problemele pe care le-a înfruntat cu atâta curaj [brutarul] Jack Phillips”, a mai susţinut Sessions.

Sfera de activitate a grupului de lucru are la bază un memorandum din octombrie 2017 emis de Procurorul General, care detaliază 20 de principii fundamentale pe care agenţiile federale ar trebui să le respecte pentru a nu încălca libertăţile religioase ale americanilor în cazul angajării, a contractării şi programării.

Sessions a afirmat că grupul de lucru va asigura că “toţi oficialii Departamentului de Justiţie respectă acel ghid în cazurile pe care le aduc şi le apără, în cazul argumentelor pe care le prezintă în sala de tribunal, în ceea ce priveşte politicile şi regulamentele pe care le adoptă şi modul în care ne desfăşurăm operaţiunile”.

“Pe scurt, nu avem doar libertatea de a venera, dar şi dreptul de a ne exercita credinţa. Protecţiile Constituţiei nu se opresc în parcarea parohiei şi nici libertăţile noastre nu trebuie închise în beciuri”.

 

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php