Italia închide porturile pentru vapoarele ong-urilor cu imigranți

0 407
ONG-urile vor fi blocate toată vara, nu vor avea voie să intre în porturile italiene. Bărcile de salvare ale ONG-urilor care transportă migranții nu vor avea voie să intre în Italia, a spus ministrul italian de Interne, Matteo Salvini. 

Într-un interviu dat aseară, liderul Partidului Ligii, a spus: „porturile vor fi închise toată vara” pentru ONG-urile care transportă migranții, iar interdicția ar include şi „furnizarea combustibilului” pentru navele lor.

Într-un post pe Facebook marcat #closetheports, Salvini a scris „Opriți mafia traficului de persoane: cu cât se va reduce traficul de migranţi cu atât mai puțini.

Declarația sa a venit la câteva ore după summit-ul UE privind imigrația, la Bruxelles, unde liderii au convenit să deschidă centre de control pentru migranții care se îndreaptă spre Europa. Acolo, președintele Consiliului European a cerut ONG-urilor să oprească subminarea eforturilor locale depuse în Libia pentru a salva migranții și de a fi duşi pe coasta Africii de Nord. „Am trimis un mesaj clar tuturor navelor, inclusiv celor ale ONG-urilor care operează în Marea Mediterană, că trebuie să respecte legea și să nu împiedice exploatarea pavilionului libian de coastă”, a spus Donald Tusk, potrivit euronews.

Italia a refuzat încă o barcă de salvare a migranților vineri, este al treilea refuz în această lună. Salvini a justificat refuzul navei pe motiv că era un pericol pentru ordinea publică. Nava era condusă de organizația spaniolă „Proactiva Open Arms”.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php