Obama se pregăteşte să administreze din umbră cursa democraţilor pentru prezidenţiale din 2020

1 508

Se pare că sarcina lipirii cioburilor care au mai rămas din Partidul Democrat a căzut în sarcina celui care le-a produs.

Fostul preşedinte american Barack Obama se pregăteşte pentru următoarele alegeri prezidenţiale din SUA din 2020, întâlnindu-se separat, în biroul său din Washington, cu cel puţin 9 persoane care vor candida împotriva lui Donald Trump.

Conform rapoartelor, întâlnirile au avut loc în biroul personal al lui Obama, situat la etajul al treilea al clădirii World Wildlife Fund, şi au inclus discuţii privind viitorul Partidului Democrat.

Evoluţia este importantă. Odată cu înfrângerea în alegeri a candidatului democrat Hillary Clinton, scandalurile care au învăluit cele două mandate ale clanului Clinton, cele două mandate ale lui Barack Obama şi în mijloc, administraţia Bush, au produs un cvasi-colaps al establishmentului politic american.

Imagine similară

În particular, Barack Obama este unul dintre cei mai controversaţi preşedinţi americani ai tuturor timpurilor. De orientare comunistă, având mentori comunişti (Frank Davies, membru cheie al Partidului comunist al USA), înconjurat de agenţi de influenţă comunişti (Valerie Jarett, fostul director CIA John Brennan, etc), Obama a fost acuzat de o mulţime de scandaluri: falsificarea propriului document de naştere, favorizarea băncilor în crahul financiar din 2008, legături ilicite cu China comunistă în prima campanie electorală, ascultarea americanilor pe scară largă, favorizarea de reţele teroriste pe teritoriul SUA, folosirea autorităţii fiscale americane pentru a astupa vocile opoziţiei, subminarea puterii militare americane şi distrugeri ilegale de documente de stat.

Imagine similară

Aparent, Obama s-ar fi întâlnit cu crema democrată – inclusiv Bernie Sanders, Elizabeth Warren şi Joe Biden. Bernie Sanders, a pierdut în faţa lui Hillary Clinton în alegerile interne ale democraţilor, care au fost fraudate în favoarea lui Hillary Clinton, după cum a reieşit dintr-un scandal care a zguduit încrederea în partidul de stânga al SUA. În urma dezvăluirilor, preşedintele Convenţiei, Debbie Wasserman Schultz a demisionat.

De asemenea, se crede că Sanders a cerut la mijlocul lunii martie o întâlnire cu fostul preşedinte american. Între timp, senatorul Warren s-a întâlnit cu Obama în cel puţin două ocazii separate de la expirarea mandatului acestuia în ianuarie 2017, conform Express. Prima întâlnire a avut loc în primăvara anului trecut, după ce Warren a dezvăluit că este “tulburată” de cei 400.000 de dolari pe care Obama i-a primit după ce a ţinut un discurs la o bancă de investiţii de pe Wall Street, New York.

Imagine similară

Un alt democrat favorit pentru alegerile din 2020 este fostul guvernator din Massachusetts, Deval Patrick, un prieten apropiat al familiei Obama. David Axelrod, fostul strateg al lui Obama, aparent ar fi avut câteva conversaţii cu Patrick despre candidatură şi a propus potenţiale strategii pentru primarele democraţilor de dinaintea alegerilor.

Până acum, Deval Patrick nu a exclus înscrierea la prezidenţiale, afirmând anul trecut: “Încerc să mă gândesc la cum aş putea fi de ajutor, din cauză că îmi pasă de ţară şi sunt, în primul rând, un patriot.

O sursă familiară cu întâlnirile a declarat: “Preşedintele Obama a fost generos cu timpul şi sfaturile sale şi a fost încântat să discute despre viitor”.

Aliaţi ai fostului preşedinte Obama consideră de asemenea că Patrick este pionul perfect pentru a continua moştenirea democraţilor.

Un fost consilier senior al Casei Albe a declarat anterior pentru Politico: “Dacă ar fi să supui unui sondaj 100 de absolvenţi notabili ai [fostei administraţii a lui Barack] Obama, singurii doi care ar câştiga în acest moment acel sondaj privind [alegerile din] 2020 sunt [Joe] Biden şi Patrick”.

Fostul vicepreşedinte Joe Biden a rămas de asemenea apropiat cu Obama, discutând la telefon şi chiar participând personal la o întâlnire în luna ianuarie.

Conform unor surse interne, el aşteaptă până după alegerile de la jumătatea mandatului pentru a lua o decizie privind 2020, deşi multe persoane îl văd ca înclinând balanţa în favoarea unei candidaturi.

Imagine similară

Cu toate acestea Joe Biden este considerat prea în vârstă pentru a mai putea susţine un mandat 2020 – 2024.

 

de Adrian Sturdza Epoch Times

1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Pai eu am zis de la prima mea vizita in America ca tara aia este cea mai comunista din lume dupa Koreea de Nord.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php