Cuplul care conduce Podemos, partidul stângii radicale din Spania, și-a cumpărat o vilă luxoasă. Ipocrizie marxistă

1 496

Ipocrizie marxistă. Cuplul care conduce Podemos, partidul stângii radicale din Spania, și-a cumpărat o vilă luxoasă în periferia Madridului, o achiziție care ar putea avea un cost ridicat în plan electoral.

Pablo Iglesias și Irene Montero, numerele 1 și 2 în al treilea partid al Spaniei, au cerut celor aproape 500.000 de militanți ai Podemos să voteze începând de marți până duminică pentru menținerea sau retragerea încrederii. Un plebiscit ale cărui rezultate vor fi cunoscute în 28 mai.

După ce presa a dezvăluit cumpărarea acestei case, la începutul lunii mai, pentru peste 600.000 de euro, cuplul a afirmat că a împrumutat 540.000 de euro pe 30 de ani pentru vila din Galapagar, la circa 40 de km de Madrid.

„Știm că multe familii de spanioli, chiar și cu doi salariați, nu-și pot permite un astfel de credit” și „de asta este atât de important pentru noi să apărăm salariile demne”, s-a justificat Iglesias, care a adăugat că a cumpărat vila pentru a avea „puțină intimitate” pentru a crește cei doi gemeni pe care îi așteaptă.

Acum, însă, discursurile fulminante ale lui Iglesias, care critica politicienii care „trăiesc în vile” și „nu știu cât costă o cafea”, se întorc împotriva sa.

În 2012, acesta l-a atacat pe ministrul Economiei Luis de Guindos, artizanul politicii de austeritate a guvernului Mariano Rajoy.

„Ați încredința politica economică a unei țări cuiva care cheltuiește 600.000 de euro pentru o locuință de lux?”, se întreba tânărul profesor de științe politice.

 

sursa: NapocaNews

1 Comment
  1. Deceneu says

    Socialiști bogați și ipocriți

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php