Italia: masonii interzişi în Guvern

2 743

Francmasoneria italiană reacţionează după ce …  Mişcarea 5 Stele şi Liga (…)au venit cu propunerea care prevede interdicţia ca francmasonii să intre în guvern, relatează France Presse.

‘Codul etic’ al programului prezentat vineri de Ligă şi Mişcarea 5 Stele prevede că ‘nu pot intra în guvern’ persoane condamnate penal, care sunt în proces (de judecare) pentru infracţiuni grave sau care fac parte din ‘francmasonerie’.

Marele Orient al Italiei (Grande Oriente d’Italia /GOI/) a reacţionat rapid, reamintind că ‘francmasonii jură solemn credinţă Republicii Italiene şi se angajează să respecte normele şi legile ei’. 

‘Ideea introducerii unei clauze antifrancmasoni în contractul dintre Liga şi M5S este contrară principiilor constituţionale. Aceasta aminteşte de legile fasciste pe care francmasonii le-au denunţat dintotdeauna şi care reprezintă consecinţele unei derive liberticide periculoase’, susţine Marele Orient al Italiei într-un comunicat.

Organizaţia evocă în acest context articole din Constituţie care se opun acestei discriminări şi menţionează numele membrilor săi care s-au distins în istoria ţării, de la Garibaldi la Goffredo Mameli, autorul imnului italian.

‘Cei care gândesc să utilizeze în scopuri politice o campanie împotriva francmasonilor pentru a-i împiedica să-şi exercite drepturile fundamentale comit un abuz şi trebuie să-şi asume responsabilitatea’, se menţionează în text.

Marele Orient al Italiei cere, de asemenea, şefului statului – garant al tuturor italienilor – să se asigure că Legea Fundamentală este aplicată pe deplin şi fără discriminare.

 

sursa: DC News

2 Comments
  1. IO...gereules says

    Pai,masonii care vor sa fie patrioti,dintre care unii chiar sant,sa dovedeasca acest lucru si fara a avea functii guvernamentale.Lucratorii din guverne tin in mana o sabie cu doua taisuri pe care o pot folosii in stanga sau in dreapta.Nicidata nu poti fi sigur cum va reactiona o fiinta omeneasca langa o gramada de bani din care se poate infrupta dupa bunul sau plac.Masonii au organizatia lor ezoterica ,ea nu trebue suprapusa organizatiei unui stat,unei natiuni,pentruca de fapt aceasta este tendiinta masoneriei.

  2. Ionut Moraru says

    Masonii nu sunt oameni. Sunt doar forme de viata.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php