E-Romnja și Centrul Filia l-au reclamat pe Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la CNCD pentru că „alimentează ura împotriva fetelor rome”

2 644

E-Romnja și Centrul Filia au depus pe 7 mai 2018 o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la declarațiile domnului Vasile Bănescu, Purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, la adresa fetelor rome și a fetelor provenite din medii defavorizate. Cităm din anunțul făcut de cele două organizații:

Imagine similară

Aceste declarații întăresc prejudecățile la adresa minorității rome și a grupurilor vulnerabile și alimentează ura împotriva fetelor rome și a fetelor aparținând grupurilor vulnerabile prin asocierea exclusivă a acestora cu numărul ridicat de nașteri în rândul adolescentelor din România. Declaratiile sale, transmise prin mass media, au un impact puternic, ca urmare a capitalului simbolic pe care îl deține instituția religioasă pe care o reprezintă domnul Bănescu și legitimează rasismul, sexismul și clasismul (sic!) existente în societea românească.

Declarația „incriminată”:

E un sofism foarte ieftin să spui că o fată de etnie rromă sau o fată abuzată sexual sau o fată care a abandonat școala, care trăiește fără părinții ei, plecați în străinătate, și care bineînțeles că intră într-o derivă morală, au ajuns în situația nefericită de a fi gravide din cauza lipsei de educație sexuală. Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice: abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa de acces la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural, și nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie unde, după cum știm, viața sexuală se începe mult mai devreme.

sursa: Știri pentru viață

2 Comments
  1. IO...gereules says

    Evreii si tiganii si-au transformat numele neamului lor,ca orisicare neam care se respecta prin donatia activa a spiritualitatii lor,in renume peiorativ.Cine oare e de vina?

  2. Ca sa vezi says

    Alimenteaza ura? Pai inseamna ca deja exista o ura ? din ce cauza sunt urati? Si daca acea cauza este justa, de sa oprim alimentarea?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php