Confruntări violente între imigranţi şi grupul „Mişcarea patriotică” în insula grecească Lesbos

0 403

Cel puţin zece imigranţi şi refugiaţi, în special cetăţeni afgani, au fost răniţi în noaptea de duminică spre luni după confruntări cu un grup de dreapta pe insula Lesbos, potrivit unei surse poliţieneşti, relatează AFP.

https://youtu.be/XdsnBvVWCpY

Confruntările au început duminică seară după ce grupul „Mişcarea patriotică” a făcut apel la o adunare în faţa pieţei centrale din Mytilene, capitala insulei, unde s-au instalat de marţi aproape 200 de afgani cu familiile lor pentru a protesta împotriva condiţiilor mizerabile de şedere pe insulă. În ciuda eforturilor poliţiei de a controla situaţia, grupul de extremă dreapta a aruncat cu sticle cu apă şi cu petarde asupra lor, astfel că cel puţin zece dintre afgani au fost răniţi uşor, fiind transportaţi la spital, conform primelor informaţii ale poliţiei. Ciocnirile au durat toată noaptea şi au degenerat în confruntări violente între grupul „Mişcarea patriotică”  şi anarhiştii veniţi pentru a-i apăra pe imigranţi.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea şi pentru a evacua piaţa în care se aflau imigranţii, care au fost nevoiţi să se întoarcă în centrele de primire din insulă.

Devenită simbol al crizei migraţiei din 2015, Lesbos – una din cele cinci insule din Marea Egee unde intră şi sunt înregistrate persoane care ajung în Grecia venind din Turcia – găzduieşte în prezent 6.530 de imigranţi şi refugiaţi în tabere, la o capacitate de doar 3.000 de locuri. Condiţiile mizerabile şi timpul lung de examinare a solicitărilor de azil au fost criticate în mai multe rânduri de ONG-uri de apărare a drepturilor omului, care cer transferul imigranţilor în Grecia continentală. Situaţia este la limită în întreaga Grecie. În martie, la frontiera de la Evros au sosit aproape 1.700 de migranţi (în timp ce anul trecut, veniseră doar 200). Ţara este saturată şi în taberele pentru solicitanţii de azil nu mai există nici locuri şi nici spaţiu.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php