Rex Tillerson înlocuit: Mike Pompeo -ex CIA- va fi noul șef al Departamentului de Stat al S.U.A.

0 333
O nouă schimbare la vârful administrației americane. Președintele Donald Trump a anunțat că actualul director al CIA, Mike Pompeo, va fi noul secretar de Stat, înlocuindu-l astfel pe Rex Tillerson, care a preluase funcția în decembrie 2016.

„Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul nostru secretar de stat. Va face o treabă fantastică!”, a scris președintele Trump pe Twitter, care i-a mulțumit apoi lui Rex Tillerson „pentru munca sa!”.
Pompeo câștigase încrederea lui Trump când a fost numit director al CIA, iar zvonul că el îl va înlocui Tillerson la Departamentul de Stat circula de ceva vreme.
„L-am cunoscut foarte bine pe Mike în ultimele 14 luni și sunt convins că este persoana potrivită pentru această funcție, în acest moment critic”, a spus Trump într-o declarație publicată de Casa Albă. „El va continua programul nostru de restabilire a poziției Americii în lume, întărirea alianțelor, confruntarea cu adversarii noștri și eforturile de denuclearizare a Peninsulei Coreene”.
Decizia lui Trump a fost bruscă, în condițiile în care Tillerson pare să fi fost luat prin surprindere de decizia de punerea a sa pe liber.
Tillerson abia revenise dintr-un turneu diplomatic în Ciad și Nigeria, înainte de a-și întrerupe călătoria pentru a se reorienta către Coreea de Nord.
Anunțul surprinzător al lui Trump a avut loc la mai puțin de patru ore  de la aterizarea avionului lui Tillerson…
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php