Heritage Foundation: 64% din agenda lui Trump a fost deja implementată, într-un ritm mai rapid decât cel al lui Ronald Reagan

0 283
Într-un ritm fără precedent, administrația Trump a implementat deja aproape două treimi din cele 334 puncte de pe ordinea de zi solicitate de Fundația Heritage, mult mai rapid decât fostul președinte Ronald Reagan, care a îmbrățișat modelul legendar al acestui think tank conservator, denumit  „mandat pentru conducere”.

Thomas Binion, care asigură relația dintre Congres și conducerea executivă a Fundației Heritage, a declarat că Trump a implementat deja  64% din „recomandările politice unice” ale acestui think tank, scrie Washington Examiner.
În această etapă a președinției sale, Reagan  finalizase 49% din recomandările politicii Heritage. „Suntem uimiți!”, a spus Binion într-un interviu în care l-a lăudat pe Trump pentru că „este foarte activ, foarte conservator și foarte eficient”.
„Este absolut o agendă câștigătoare”, a spus Binion, care crede că președintele american, care a anunțat că vrea să candideze pentru un al doilea mandat, are toate șansele să-și adjudece victoria.
Mai mult, a spus acesta, Trump nu s-a axat doar pe un domeniu de activitate, ci, alături de echipa sa, a impus măsuri administrative majore privind politica externă, dereglementarea, imigrația, reforma fiscală și îngrijirea sănătății, măsuri adesea ignorate complet de mass-media.
Recordul deținut de Trump vine să combată un alt raport, al unui think tank de stânga, care West Wing, care susținea la finele anului trecut că administrația Trump a obținut doar 81 de realizări majore.
Fundația Heritage a fost un partenera lui Trump și  a administrației sale încă din momentul tranziției de la administrația Obama.
„Mandatul entru conducere” a fost inițiat pentru prima dată pentru administrația Ronald Reagan, în 1981.
Heritage consideră că Trump a reușit, pînă în prezent, să bifeze următoarele cerințe ale fundației:
1. Părăsirea Acordului climatic de la Paris: în august 2017, Trump a anunțat că SUA își încheie finanțarea și aderarea la Acordul de la Paris privind schimbările climatice.
2. Abrogarea neutralitatății Netului, un principiu fondator al Internetului: în decembrie 2017, Comisia Federală americană a Comunicațiilor (FCC) a pus capăt garanției unui tratament egal al fluxurilor de date ale operatorilor.
3. Refacerea monumentelor naționale: Recomandarea Heritage de a interzice achiziționarea de terenuri a fost adoptată de Trump atunci când a emis două hotărâri executive care diminuau în mod eficient dimensiunile monumentelor naționale din Utah.
4. Restabilirea așa numitei politici Mexico City: Acest ordin executiv împiedică finanțarea de către contribuabili a organismelor internaționale implicate în avort și precum și finalizarea finanțării pentru Fondul Națiunilor Unite pentru Populație. Pe 23 ianuarie 2017, în prima sa acțiune pro-life, Trump a semnat un ordin executiv de oprire a finanțării pentru International Planned Parenthood.
5. Creșterea cheltuielilor militare: Trump solicită o creștere a bugetului cu 54 miliarde dolari  pentru cheltuielile militare și pentru a îmbunătăți capacitatea, capacitatea și disponibilitatea forțelor armate ale SUA.
6. Reformarea programului de asistență temporară pentru familiile cu nevoi speciale (TANF): Administrația Trump a adoptat și este în favoarea consolidării cerințelor de lucru existente pentru a beneficia de scutiri de taxe.
7. Permiterea dezvoltării resurselor naturale: Administrația Trump a deschis forajele off-shore și pe terenurile federale.
8. Reformarea agențiilor guvernamentale: Trump a însărcinat pe fiecare dintre secretarii săi să pregătească planuri detaliate privind modul în care propun să reducă dimensiunea departamentelor lor, precum și eficientizarea serviciilor și asigurarea funcționării mai eficiente a fiecărui departament și gestionarea adecvată a veniturilor fiscale.
9. Ieșirea din UNESCO: în octombrie 2017, Trump a anunțat că pune capăt calității de membru al Statelor Unite în Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO).
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php