Senatul a adoptat un proiect care permite defrișările în zonele cu păduri virgine

0 459
Senatorii au dat liber la defrișări prin adoptarea unui proiect care permite tăierea de lemn în zonele cu păduri virgine…Proiectul pentru modificarea și completarea Legii nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice fost adoptat de Senat. În acest caz, Camera Deputaților este for decizional.
Senatul a adoptat un proiect care permite defrișările în zonele cu păduri virgine
Inițiat de mai mulți parlamentari PSD, ALDE și UDMR, proiectul a fost adoptat miercuri de senatori cu 81 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” și două abțineri.
Potrivit unuia dintre amendamente, „scoaterea definitivă și ocuparea temporară a terenurilor din fondul forestier național necesare realizării, dezvoltării, întreținerii și modernizării sistemelor de utilități publice în vederea asigurării securității și sănătății oamenilor și animalelor este permisă inclusiv pentru suprafețele cuprinse în zona de protecție strictă, zona de protecție integrală și zona de conservare durabilă a ariilor naturale protejate, rezervații naturale, precum și pentru suprafețele incluse în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România ori care întrunesc criteriile și indicatorii pentru includerea în Catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine din România”.
De asemenea, proiectul mai prevede ca ocuparea fondului forestier să se facă cu titlu gratuit, dacă este proprietate publică, și la înțelegere cu proprietarul, dacă este proprietate privată.
Senatorul PSD Șerban Nicolae a pledat pentru adoptarea acestei propuneri legislative, explicând că este vorba de sprijinirea comunităților locale cu asigurarea unor servicii publice comunitare „la nivelul secolului XXI”…
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php