Ambasadoarea Olandei şi Comunitatea LGBT. În Croaţia, ţara în care a fost ambasador înaintea României, a reuşit să impună schimbarea unor legi în favoarea comunităţii LGBT, împotriva voinţei populaţiei….

3 493
Dincolo de scandalul Revelionului petrecut în compania unor persoane cercetate penal, Stella Ronner-Grubacic, ambasadorul Olandei, are vocaţia unui diplomat care se implică în schimbări legislative în ţările unde reprezintă Ţara Lalelelor. În Croaţia, ţara în care a fost ambasador înaintea României, a reuşit să impună schimbarea unor legi în favoarea comunităţii LGBT, împotriva voinţei populaţiei.
Imagini pentru ambasadoarea olandei lgbt
În perioada 2010-2014, cât a reprezentat Olanda în Croaţia, Stella Ronner-Grubacic a reuşit să schimbe voinţa unui popor prin presiuni pentru schimbarea unor legi. În vara lui 2011, pentru prima oară în istorie, comunitatea LGBT anunţă organizarea Gay Pride în oraşul croat Split. Reacţiile în societate au fost unele de opoziţie puternică, dar asta nu o oprit-o pe Stella Ronner-Grubacic să dea, în dimineaţa zilei când urma să aibă loc parada, un comunicat prin care anunţa că va participa la paradă pentru a sprijini „drepturile omului în legătură cu orientarea sexuală şi identitatea de gen”. Situaţia s-a tensionat brusc şi, în timp ce comunitatea LGBT a avut la marş în jur de 200 de persoane, peste 10.000 de croaţi din Split au ieşit să protesteze. S-a evitat o ciocnire violentă doar prin intervenţia fermă a poliţiei.
A cerut continuarea monitorizării Croaţiei din cauza comunităţii LGBT
Ambasadorul Olandei a anunţat, a doua zi după Gay Pride, că va cere continuarea procesului de monitorizare a Croaţiei, care era în plin proces de aderare la UE, din cauza atitudinii la adresa comunităţii minorităţilor sexuale. Ba mai mult, a acuzat Guvernul că nu a asigurat protecţia comunităţii LGBT la Split, deşi acolo au fost deplasaţi 600 de poliţişti, elicoptere de supraveghere şi ambulanţe. La cinci zile de la eveniment, Grubacic mai face un pas în presiunea ei asupra autorităţilor. Are o întâlnire cu preşedintele Croaţiei. La finalul ei, preşedinţia croată nu dă niciun comunicat de presă, dar dă unul Grubacic, contrar uzanţelor, în care spune, printre altele: „Am discutat despre faptul că UE este o uniune de valori. Acest lucru înseamnă, printre altele, că nimeni nu ar trebui să fie discriminat din cauza sexului sau din orice alte motive”.
Articolul complet pe evz.ro
3 Comments
  1. bzzz says

    nu trebuia sa evitati ciocnirea

  2. Ionut Moraru says

    ..Si iar ajungem la „Cum au dizolvat evreii cultura europeana” a lui Ilariu Dobridor. Desi a fost retiparita cartea, nu e nevoie sa o cititi. Uitati-va doar in jur si e de ajuns.

  3. Adrian says

    O scursură împuțită…are în anturaj vreo câteva figuri interlope. Vezi Wikipedia. Merită scuipată.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php