Legalizarea parteneriatelor civile duce la legalizarea „căsătoriei” homosexuale. Ce s-a întâmplat în Austria

0 420
Pornind de la cazul a două femei lesbiene, Curtea Constituțională a Austriei a dat o decizie care va permite cuplurilor de același sex să se „căsătorească” începând din 2019.

În 2010 a fost legalizat parteneriatul civil între persoanele de același sex, iar acum, ceea ce era de așteptat s-a întâmplat: Curtea a constatat că, deoarece instituția parteneriatului civil este similară până la identificare cu cea a căsătoriei, ar fi o discriminare să li se refuze acestor cupluri accesul și la instituția căsătoriei, informează Știri pentru viață.
Pentru a fi și mai clar că parteneriatele civile homosexuale țintesc nu doar instituția căsătoriei, ci și instituția adopției, avocatul lesbienelor a invocat și argumentul că ele au nevoie de căsătorie pentru a putea adopta copii, așa cum cuplurilor căsătorite de același sex deja „li se permite să adopte copii și să acceseze formalitățile pentru reproducere medicală asistată”.
Secretarul General al Partidului Libertății din Austria, care se opune „căsătoriei” între persoanele de același sex, a declarat că sentința „tratează egal lucruri care nu sunt egale”. Partidul Poporului din Austria (ÖVP), care se află în negocieri cu Partidul Libertății pentru formarea unui guvern, se opune „căsătoriei” între persoane de același sex.

Conferința Episcopilor Catolici din Austria a declarat despre căsătorie că „ar trebui să fie rezervată exclusiv pentru cuplurile de sex opus” datorită naturii unice a relațiilor complementare față de alte forme de conviețuire.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php