SCUT în jurul creștinilor persecutați din Orientul Mijlociu. Administrația Trump NU va mai da milioane de dolari către ONU, ci organizațiilor creștine

0 398
Acuzând Națiunile Unite că nu au fost eficiente în ajutorarea creștinilor persecutați din Orientul Mijlociu, vicepreședintele SUA, Mike Pence a anunțat, miercuri, că administrația Trump nu va mai da bani către organizația internațională.  În schimb, SUA vor da banii necesari pentru ajutorarea creștinilor unor organizații religioase și asociații non-profit.
„Din acest moment,  America va acorda sprijin direct comunităților persecutate prin intermediul USAID”, a declarat Pence cu ocazia cinei anuale de solidaritate din cadrul  Reuniunii Apărării Creștinilor, de la Washington. „Nu ne vom mai baza doar pe ONU pentru a ajuta creștinii și minoritățile persecutate în urma genocidului și a atrocităților comise de grupurile teroriste”.
„Creștinii din Orientul Mijlociu au fost victimele genocidului comis de Statul Islamic din Orientul Mijlociu, a spus Pence, subliniind că „realitatea tristă este aceea că ONU cheltuiește aproximativ un miliard de dolari pe an pentru ajutorul umanitar din regiune, dar nu-i ajută suficient pe creștini, scrie Washington Times.
Pence a mai spus că, în timp ce grupările religioase, cu experiență și cu rădăcini adânci în aceste comunități sunt mult mai dispuse să-i ajute pe creștini, Națiunile Unite le refuză frecvent cererile de finanțare. „Prietenii mei, acele zile au apus! Acum e momentul. Și America îi va sprijini pe acești oameni în clipele de cumpănă”, a avertizat vicepreședintele american.
„Națiunile Unite nu prea reușesc să ajute comunitățile cele mai vulnerabile, în special minoritățile religioase”, a continuat Pence. Rezultatul: tot mai mulți oameni continuă să sufere și să lupte inutil”
Pence a mai spus că administrația Obama „a repartizat peste un miliard de dolari ajutor umanitar pentru Orientul Mijlociu, dar a direcționat acești bani prin intermediul programelor ONU”.
Site-ul american de știri FoxNews.com a publicat recent câteva date privind religia cea mai persecutată din lume. Astfel, cei mai persecutați sunt creștinii, deși reprezintă aproximativ 32% din populația mondială, creștinismul fiind cea mai răspândită religie.Centrul pentru Studierea Noilor Religii arată că aproape 90.000 de creștini au fost uciși pentru credința lor în 2016 (adică un creștin a fost ucis la fiecare 6 minute), iar 600 de milioane au fost opriți de la practicarea credinței prin intimidare, vătămări corporale și alte manifestări violente. În Orientul Mijlociu, creștinii nu sunt persecutați doar în Siria și Irak de către ISIS, ci și în Egipt, Iran și Arabia Saudită.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php