Orașul Raqqa, capitala ISIS, la un pas de a fi eliberat de sub controlul jihadiștilor

0 314
Îngroziți, răniți și epuizați, oamenii care nu au ajuns în mâinile lor fug să se salveze. Jihadiștii au început să părăsească orașul Raqqa, devenit capitala grupării teroriste în Siria. Civilii pe care i-au răpit ar urma să fie eliberați doar după ce teroriștii vor ajunge în zone sigure.

Forțele antijihadiste susținute de Washington desfășurau luni la Raqqa „cele mai dure lupte” împotriva ultimilor combatanți ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a anunțat un purtător de cuvânt al Forțelor Democrate Siriene (FDS), în timp ce ofensiva a intrat în faza sa finală, informează AFP. Luptele „vor pune capăt prezenței Daesh, aceasta însemnând că ei (jihadiștii) au de ales între a se preda sau a muri”, a dat asigurări Jihane Cheikh Ahmed, purtătoarea de cuvânt a operațiunii „furia Eufratului”, precizând că ultimele sectoare unde s-au retras jihadiștii din Raqqa „sunt zone fortificate, unde se află multe câmpuri de mine”.
Combatanții organizației ultraradicale continuă să ocupe sectoare în centrul și nordul orașului, retrăgându-se inclusiv pe un stadion și într-un spital din centrul localității.
Intrate de la începutul lui iunie în Raqqa și susținute de lovituri aeriene ale coaliției internaționale conduse de Washington, FDS au recucerit progresiv 90% din oraș, după mai multe luni de lupte înverșunate.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php