Grotescă vânătoare de vrăjitoare. Un colegiu universitar de la Oxford îi exclude pe creștini de la un eveniment, pe motiv că religia lor e folosită ca „scuză pentru homofobie și neocolonialism”. Studenții, obligați să vină la seminarii LGBT+

0 439
Balliol, Colegiul universitar al uneia dintre cele mai prestigioase universități din lume, Oxford, a interzis uneia dintre cele mai mari organizații studențești, Uniunea Creștină (UC), să participe, cu un stand, la târgul anual al bobocilor. Motivul, scris negru pe alb și trimis la reprezentantul Uniunii printr-un e-mail, face referire tocmai la credința creștină.  Care „face rău” și care este folosită ca „scuză pentru homofobie și anumite forme de neocolonialism”. Așadar, spun cei din colegiul universitar Balliol, prezența Uniunii Creștine la acest târg ar putea „avea efecte negative asupra noilor studenți”, scrie The Telegraph.
Imagini pentru balliol college
Micro-agresiune
Freddy Potts, vicepreședinte al colegiului universitar de la Oxford, a scris reprezentantului UC, Lucy Talbot următoarea justificare: „Singura noastră îngrijorare este că prezența voastră poate înstrăina noii studenți. Acest tip de înstrăinare sau de micro-agresiune este, de obicei, ignorat ca fiind neimportant, mai ales atunci când nu este bine înțeles de alți studenți și provoacă daune suplimentare acelor grupuri care sunt deja vulnerabile și marginalizate”.
Din punct de vedere istoric, se mai spune în e-mail, „influența creștinismului asupra multor comunități marginalizate a provocat daune prin metodele sale de convertire și prin practici care sunt încă folosite în multe locuri drept scuză pentru homofobie și anumite forme de neo-colonialism”.
Prin urmare, spun cei de la Oxford, excluderea UC de la acest târg „ar putea fi o modalitate de a preveni ca un student să nu e simtă că nu ar fi plăcut aici”. Mai ales că, se mai spune in text, târgul de la Oxford se dorește a fi „un spațiu laic”, așa că decizia de a interzice prezența creștinilor vrea să prevină ca un student care aparține unei alte religii, care nu este prezentă la târg cu un stand, să nu sufere din această cauză.
Atelier „LGBTQ +” 
Practic, spun contestarii acestei măsuri aberante, cei de la Oxford fac o discriminare cât casa, acuzând Uniunea Creștină că ar fi vinovată de simpla ei existență.
Demn de remarcat este faptul că la această prestigioasă universitate sunt primite cu brațele deschise zeci și zeci de organizații studențești, iar printre evenimentele la care bobocii vor trebui să ia parte, în mod obligatoriu, se numără și un atelier „LGBTQ +”.
În urma protestelor unei mari părți a lumii academice față de „încălcarea libertății de exprimare și a libertății religioase”, colegiul a decis să accepte prezența la târgul, a unui așa numit stand „multiconfesional”, la care, însă,  UC nu va putea trimite nici un reprezentant ca să discute despre asociație și nici să distribuie fluturași.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php