Directorul CIA dezvăluie noua strategie agresivă a agenţiei

0 367

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a Statelor Unite (CIA) a prezentat proiecte de promovare a unor operaţiuni de spionaj mai agresive şi de înlăturare a “birocraţiei” în cadrul organizaţiei pe care o conduce. Mike Pompeo a preluat conducerea CIA în luna ianuarie a acestui an de la predecesorul său John Brennan, un ofiţer CIA de carieră care a devenit de atunci un critic acerb al administraţiei preşedintelui Donald Trump în privinţa spionajului.

https://youtu.be/j7S1kLfvH9c

Miercuri, Pompeo a fost cel mai important participant la o conferinţă de o zi pe tema spionajului, găzduită la Universitatea George Washington din Washington, DC. Conferinţa Ethos and Profession of Intelligence a fost co-finanţată de Universitatea George Washington şi CIA. În discursul său, Pompeo a descris planurile sale de mărire a agresivităţii operaţiunilor CIA şi de a reduce ceea ce el a descris în mai multe rânduri ca fiind “birocraţia” agenţiei.

În opinia acestuia, CIA este tributară birocraţiei, nu este suficient de activă şi este excesiv de centralizată în ceea ce priveşte procesul decizional. Pompeo consideră că, pentru a proteja mai bine securitatea naţională a Statelor Unite, agenţia trebuie să înceapă să colecteze informaţii într-un mod mai agresiv. El a precizat că cea mai bună cale pentru ca CIA să devină o organizaţie mai eficientă este cea de descentralizare a procesului decizional. Pentru a face acest lucru, a adăugat el, deciziile trebuie să fie împinse “la nivelul cel mai de jos posibil”, permiţând astfel şefilor bazelor CIA din lume să “conducă” operaţiunile. Aceasta se aplică în special “problemelor tactice”, unde persoana cu expertiză directă asupra situaţiei din teren “rareori sunt eu sau cineva din echipa mea de conducere”, a precizat Pompeo.

Directorul CIA a mai reiterat că proiectul său vizează “înlăturarea birocraţiei” prin mai multe metode: una ar fi reducerea numărului angajaţilor necesari pentru evaluarea şi aprobarea operaţiunilor de spionaj, iar alta ar fi creşterea numărului agenţilor CIA de teren care sunt staţionaţi în străinătate, plasând astfel personalul agenţiei mai aproape de obiectivele ţintă ale acesteia. Scopul nostru este acela de a “trimite agenţii, instrumentele şi resursele noastre direct în centrul operaţiunii”, a adăugat Pompeo.

La sfârşitul alocuţiunii, Pompeo a confirmat că doreşte să introducă o nouă cultură în agenţie, bazată pe motto-ul: “Dacă nu aduci o contribuţie valoroasă în ceea ce faci, atunci lasă locul altcuiva”.

 

sursa: EpochTimes

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php