Aviația americană a simulat bombardamente deasupra Peninsulei Coreea. SUA amenință Phenianul cu „distrugerea”

1 371
Bombardiere B-1B și avioane de vânătoare F-35 americane au efectuat luni exerciții și simulări de bombardare deasupra Peninsulei Coreea, a anunțat Ministerul sud-corean al Apărării, relatează AFP, preluată de News.ro.
Bombardierele au decolat de pe insula americană Guam, din Pacific, iar avioanele de vânătoare au venit din Japonia.
La manevre au luat parte și șase avioane de vânătoare sud-coreene, a precizat un oficial de la Seul.
La începutul lunii, forțele terestre și aeriene sud-coreene au desfășurat exerciții combinate de tragere, ca răspuns la cel de-al șaselea test nuclear făcut de Coreea de Nord.
Exercițiul a inclus rachete balistice sol – sol și avioanele de luptă F-15K. Acestea au simulat lovirea unor ținte situate pe coasta estică a Coreei de Sud.
Astfel, au simulat un atac asupra unei ținte situate la o distanță similară celei la care se află poligonul nord-coreean de teste nucleare de la Punggye-ri.
Regimul nord-coreean a anunțat că a testat cu succes o nouă bombă cu hidrogen, proiectată tocmai pentru a fi atașată de noile rachete balistice intercontinentale testate în ultimele luni de către Phenian.
În paralel, Administrația Donald Trump a declarat că va profita de reuniunea Adunării Generale a ONU din această săptămână pentru a cere punerea în aplicare a sancțiunilor internaționale împotriva Coreei de Nord, amenințând-o cu „distrugerea” dacă ea va continuă să amenințe Statele Unite și pe aliații lor, comentează France Presse.
Ambasadoarea americană la ONU a fost și mai tranșantă. „Știm cu toții că dacă Coreea de Nord menține acest comportament agresiv și că dacă Statele Unite trebuie să se apere sau să-și apere aliații, Coreea de Nord va fi distrusă”, a avertizat Nikki Haley la CNN. „Nimeni nu vrea aceasta, nimeni nu vrea război”, a adăugat ea.
sursa: ActiveNews
1 Comment
  1. cand te mannanca says

    doar daca reuseste sa-i anhileze complet inainte sa lanseze vreuna si pun pariu ca maniacii au unele de rezerva prin vreo orezarie pe undeva

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php