China interzice copiilor creştini să meargă la biserică

0 375

Într-o nouă campanie de suprimare a libertăţii religioase, guvernul chinez interzice acum copiilor creştini să meargă la biserică.

Biserică creştină în provincia chineză Zhejiang.

Interdicţia include îndepărtarea copiilor de biserică chiar şi în cazul în care aceştia ar participa împreună cu părinţii şi profesorii lor. În plus, interdicţia prevede ca oficialii să lanseze investigaţii atât în ceea ce priveşte bisericile aprobate de guvern, cât şi în congregaţiile nerecunoscute de stat.

Această nouă mişcare face parte dintr-o campanie intensă de suprimare a religiei, care a început acum trei ani cu înlăturarea crucilor de pe biserici în provincia Zhejiang, o fortăreaţă a creştinismului în China. Mişcarea regimului comunist împotriva religiilor a devenit oficială anul trecut, când preşedintele Xi Jinping a implementat planuri oficiale de a aduce sub controlul Partidului Comunist Chinez un număr tot mai mare de adepţi religioşi. Partidul este oficial ateist şi interzice membrilor să practice orice religie.

“O notificare de urgenţă din partea autorităţilor superioare interzice cu stricteţe tuturor profesorilor de liceu şi şcoală generală, studenţilor şi copiilor să frecventeze bisericile catolică şi protestantă”, a precizat conducerea districtului şcolar Yonglin din Wenzhou, în provincia estică Zhejiang, într-o notificare trimisă tuturor şcolilor generale, instituţiilor de educaţie pentru adulţi şi grădiniţelor.

Maria, o femeie catolică din acest district, care s-a identificat după numele de botez, a declarat pentru ucanews.com faptul că, în urmă cu aproximativ o săptămână, profesorul fiicei sale a trimis un mesaj audio şi scris grupului de chat al părinţilor elevilor, “cerându-le să nu îşi aducă copiii la biserică”…

 

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php