PS Macarie a vizitat cel mai nordic punct geografic al Norvegiei: ‘Europa stă sau cade în măsura în care atârnă de Crucea lui Hristos’

0 296

Ne aducem aminte că Europa stă sau cade în măsura în care atârnă de Crucea lui Hristos. Să rămânem un popor al Crucii lui Iisus, un popor care cinstește Sfânta Cruce și se bucură, astfel, de binecuvântarea și ocrotirea lui Dumnezeu, a îndemnat PS Macarie joi, 14 septembrie.

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a sărbătorit Înălțarea Sfintei Cruci, împreună cu un grup de pelerini români din Germania și din alte țări, la Capul Nordului, Norvegia. Locul este considerat punctul geografic cel mai nordic nu doar al Norvegiei, ci și al Europei.

În cuvântul rostit, PS Macarie a îndemnat pe cei prezenți să se încredințeze în puterea Sfintei Cruci, informează site-ul oficial al Eparhiei, titrează Basilica.

Să ne păstrăm cultura Crucii, omniprezentă în simbolistica, gestica noastră de zi cu zi și, de asemenea, să mărturisim, cu încredere, cu demnitate, cuvântul Crucii, care pentru unii e sminteală, iar pentru alții nebunie, dar, pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu ( I Corinteni 1, 18-24), a spus Preasfinția Sa.

Părintele Episcop Macarie își va continua itinerariul pastoral în Norvegia. Ierarhul va vizita comunitățile de români din Skjervøy, Tromsø și Ålesund.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php