De la căsătoria homosexuală („din dragoste”) la dictatura homosexuală. Ca să evite „URA”, Spania vrea să instituie cenzURA – tot „din dragoste”

1 379

Spania a fost prima ţară din UE care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex, în 2005. De atunci, această ţară a făcut paşi rapizi spre îngrădirea opiniilor şi valorilor conservatoare, o cale la capătul căreia pare a se afla dictatura ideologică, cenzurarea liberei exprimări şi poliţia gândirii.

Imagine similară

În septembrie 2017, parlamentul spaniol va da votul final pentru proiectul legislativ nr. 122/000097, redactat de formaţiunea politică de extremă stângă Podemos şi supranumit „Legea Egalităţii”. Aceasta are ca obiectiv declarat apărarea minorităţilor sexuale şi de „identitate de gen” de orice pretinsă discriminare împotriva lor.

În realitate, dacă se votează, legea va transforma Spania într-o închisoare a conştiinţei şi o dictatură a ideologiei genului şi a promotorilor homosexualităţii. În spaţiul public nu va mai exista nicio dezbatere de idei şi nu se va mai putea auzi nicio opinie diferită de a ideologilor revoluţiei sexuale:

 • Simpla pronunţare a unei opinii care poate jigni minorităţile în cauză atrage o amendă de până la 3.000 de euro. Nimeni nu va mai putea spune nimic. Mai cu seamăexperţii şi cei din mediile universitare nu vor mai putea scrie opinii experte care contrazic ideologia de gen sau afirmă că homosexualitatea este un comportament de risc. De fapt, orice poate fi considerat ofensă, nu doar astfel de afirmaţii, pentru că nu se oferă criterii obiective, ci evaluarea subiectivă a reclamantului despre cum l-a făcut să se simtă o afirmaţie sau alta.
 • Repetarea unei opinii care a fost etichetată drept jignitoare, postarea ei online şi refuzul de a o şterge îi pot atrage „făptaşului” o amendă de la 3.000 la 20.000 de euro şi interdicţia de a mai lucra la stat timp de până la un an de zile.
 • Activităţile considerate a „promova, încuraja sau incita, direct sau indirect, ura sau violenţa împotriva persoanelor homosexuale sau transsexuale etc”, publicarea repetată pe Internet a unor opinii ofensatorii poate atrage o amendă între 20.000 şi 45.000 de euro, şi închiderea activităţii timp de doi ani. Aceasta va însemna că toate organizaţiile pro-viaţă şi pro-familie îşi vor închide activitatea. Petiţiile, conferinţele, trainingurile pro-viaţă şi pro-familie nu vor mai avea loc. Practic, organizaţii precum CitizenGO s-ar închide de la sine sau ar fi închise treptat prin forţa acestei legi.

În opinia experţilor juridici, legea este extrem de problematică deoarece:

 • Se instituie subiectivitatea ofenselor reclamate, care nu pot fi dovedite şi evaluate în mod obiectiv, folosind concepte vagi precum „identitate simţită”, „identitate trans”, „realitate trans”, „gen autoidentificat”
 • Pârâtul nu beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Îi revine lui sarcina să se dezvinovăţească, în loc ca dovada vinovăţiei lui să cadă în sarcina reclamantului, ca la orice proces.
 • Se instituie cenzura opiniilor nepopulare şi a expresiilor considerate degradante sau jignitoare la adresa persoanelor LGBT – mijloacele de comunicare în masă sunt supravegheate în acest scop
 • Se abolesc drepturile parentale – adolescenţii au dreptul ca, de la 16 ani, să facă operaţie de schimbare de sex fără acordul părinţilor – posibil pe banii statului
 • Psihoterapia de reconversie a orientării sexuale este interzisă, chiar dacă se face la cererea pacientului.
 • Se instituie „poliţia gândirii”– necolaborarea cu anchetatorii se consideră ofensă
 • de Ştefania Armanca Ştiri pentru viaţă
1 Comment
 1. Ionut Moraru says

  Un mos apare la serviciul emigrari si rere sa plece definitiv din tara. „Care este motivul ptr car la varsta dvs vreti sa emigrati definitiv?”- il intreaba functionarul. „Din cauza legilor romanesti privind homosexualii”- raspunde mosul. „Cum adica, nu inteleg”- zice functionarul. Mosul: „Pai utie asa: pe vremea lui Gheorghiu Dej homosexualii erau condamnati la moarte, chiar daca dupa aia li se comuta pedeapsa. Pe vremea lui Ceausescu erau condamnati la inchisoare. Acum se afiseaza oficial oriunde si au toate drepturile legale. Ei bine eu vreau sa emigrez pana cand homosexualitatea nu va fi obligatorie prin lege!”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php