Administraţia Trump cere Curţii Supreme să blocheze o decizie împotriva interdicţiei privind călătoriile în SUA

0 415

Departamentul american al Justiţiei a cerut vineri Curţii Supreme să blocheze decizia unui tribunal inferior împotriva unui ordin dat de preşedintele Donald Trump care interzice temporar accesul în SUA pentru refugiaţii şi călătorii din şase ţări predominant musulmane, chiar dacă au rude americane.

Preşedintele american Donald TrumpPreşedintele american Donald Trump (Mario Tama/Getty Images)

 

Decizia tribunalului districtual, anunţată în Honolulu în 13 iulie, a precizat că persoanelor vizate în prezent de ordinului administraţiei Trump – inclusiv persoane care au bunici, unchi, mătuşi şi verişori americani – ar trebui să li se dea voie să pătrundă în SUA.

Cea mai recentă bătălie legală cu privire la ordinul de interdicţie a călătoriilor în SUA, emis în 6 martie de administraţia Trump, a fost declanşată după ce Curtea Supremă a decis luna trecută că interdicţia pentru călătorii ar putea fi aplicată refugiaţilor şi solicitanţilor de vize din Iran, Yemen, Siria, Libia, Somalia sau Sudan, cu excepţia cazului în care aceştia au relaţii “bona fide” cu cetăţeni sau instituţii din SUA.

Statul american Hawaii a contestat definiţia restrânsă a administraţiei SUA privind persoanele care sunt eligibile să obţină vize – iniţial în această definiţie au fost incluşi doar cei cu părinţi, fii, fiice, soţi sau soţii sau alţi membri apropiaţi de familie care locuiesc în SUA.

Tribunalul din Honolulu a fost de acord cu tribunalul din Hawaii, susţinând că administraţia a interpretat greşit decizia Curţii Supreme interzicând accesul persoanelor care au bunici americani – “întruchiparea” ideii de membru apropiat de familie.

Dar administraţia Trump a afirmat că tribunalul inferior a „golit decizia Curţii Supreme de sens”, forţând SUA să îi admită „nu doar pe cei care au membri apropiaţi de familie, ci şi pe cei care au orice fel de membri de familie”.

 

sursa: EpochTimes

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php