Polonia se înarmează zdravăn. Trump şi-a dat acordul, iar Rusia are motive de nelinişte!

0 286

Trump a semnat: Polonia va primi 8 rachete Patriot, pentru care va plăti 7,6 miliarde de dolari. Obiectivul va fi rachetele Iskander de la Kaliningrad desfăşurate de Rusia

https://youtu.be/pBmsi02Pq8E

Donald Trump şi preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, au semnat memorandumul pentru vânzarea sistemului de rachete Patriot. Semnarea a avut loc în timpul vizitei de 16 ore la Varşovia a preşedintelui SUA, în cea de a doua sa vizită peste hotare. Trump se găseşte deja la Hamburg unde liderii mondiali se vor reuni în timpul weekendului pentru summitul G20. Potrivit celor declarate de către ministrul Apărării polonez, Antoni Macierewzik, consemnarea sistemelor de rachetă Patriot vor începe în 2022 cu dispoibilitate operativă prevăzută pentru 2023. Ministrul a specificat că cele opr baterii Patriot vor fi dotate cu sistemul ICBS, Integrated Air and Missile Defense Battle Command System.
”Acordurile între părţi vor întări capacitatea de apărare cu rachete a ţării. Ca parte integrantă a apărării sale împotriva Rusiei, este fundamental să  modernizăm forţele armate ale Varşoviei. Sistemul Patriot este special adaptat la exigenţele armatei poloneze”. Explicând hotărârea de a include Polonia în a doua sa vizită peste hotare, generalul HR McMaster, consultant pentru securitate naţională a lui Trump, a dezvăluit că Polonia ”este o naţiune a NATO în conexiune cu ameninţările pe flancul oriental şi unul dintre puţinii aliaţi care satisfac ţinta de cheltuieli pentru apărare a Alianţei fixată  la 2% din producţia economică”

Anul trecut, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda,a  cerut SUA o ”apărare cu rachete eficace pentru o problemă de natură strategică” Cum este cunoscut, Polonia va primi în 2018 baterii SM-3, interceptatori cinetici ai reţelei Aegis Ashore al scutului antirachetă. Starea de ”gata de luptă” a sistemului de foc al Ballistic Missile Defense System a fost deja anunţat în România, cu toată iritarea ruşilor, aşa cum a fost prevăzut în faza 2 a European Phased Adaptive Approach.

Interceptatorii în România pot deja să preia obiective, scrie Il Giornale, dar încă nu sunt interfaţate cu sistemul mai amplu de apărare împotriva rachetelor, al NATO. Problema e tocmai în ”Phased Adaptive Approach”. Scutul spaţial, în fapt, este orientat de principiu în a intercepta vectorii balistici cu rază lungă de acţiune care părăsesc atmosfera terestră pentru ca apoi să reintre şi să lovească ţinta. Diferită, însă, abordarea pentru rachetele care nu abandonează niciodată atmosfera terestră şi merg după o traiectorie de cotă nonbalistică, extrem de joasă, capabile de a eluda sistemele radar a alarmelor preventive.
”Trebuie să descurajăm capacitatea stratificată de rachete a Moscovei – a spus Duda – iată de ce avem nevoie de diferite sisteme precum bateriile SM-6 Patriot”. Obiectivul rachetelor Patriot va fi rachetele ruse Iskander plasate la Kaliningrad care se învecinează cu Polonia de Nord.
sursa: Evz.ro
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php