Musulmanii turci au ieșit în stradă: „Rupeți lanțurile, deschideți Hagia Sofia/Muzeul sa fie transformat în moschee

2 584

Grup imens de musulmani s-a rugat in fata Hagia Sophia din Constantinopol, cerând transformarea acesteia în moschee. Marea mulțime de oameni s-a adunat în fata renumitei Catedrale Sfanta Sofia din Constantinopol, în dimineața zilei de 13 mai 2017.

Participantii si-au manifestat dorinta ca transformarea Basiliici în moschee sa aiba loc cat mai rapid posibil. Informatia despre aceasta manifestare a fost oferita de publicatia Hurriyet Daily News. Articolul in cauza include si o fotografie, putand fi accesat aici:

Ziua de 29 mai marchează, in acest an, pentru musulmani, cea de-a 564-a aniversare a convertirii Bazilicii în moschee, în 1453, de catre turcii care cucerisera orasul.

Conform sursei amintite mai sus, citata si de presa frantuzeasca din domeniu grupul, organizat de Asociația Tineretului Anatolian (AGD) s-a întrunit la ora 4 dimineata, în stradă, în fața Hagia Sophia, pentru a citi rugăciunile de dimineață și a expune, totodata, sloganurile:

„Rupeti lanturile, deschideti Hagia Sofia!”,
„Muzeul sa fie transformat in moschee!”.

AGD se conformeaza misiunii expuse de fostul lor lider, decedat, Necmettin Erbakan, prin deviza: „Viața este credință și jihad“. Gruparea isi mentine ferm pozitia împotriva a tot ceea ce nu este musulman în societatea turcă.

Începând cu anul 2013, Partidul „Justiție și Dezvoltare“, care este la putere în Turcia, discută despre transformarea muzeului într-o moschee care sa fie activa.

Președintele Recep Tayyip Erdoğan, care a vorbit despre perioada Imperiului Bizantin, ca despre un „capitol întunecat“ al istoriei, anuntase la inceputul acestui an, public, că va citi personal rugăciuni musulmane la Sfanta Sofia, in ziua din Vinerea Mare a acestui an.

El mai susține că ordinul lui Kemal Ataturk, de transformare a bazilicii în moschee, a fost un fals, titrează LoNews.

În cele din urmă, Președintele nu a citit rugăciunile, mișcarea de asteptare a transformarii Hagia Sofia în moschee câștigă din nou teren, așa cum se vede in recenta actiune a grupului de rugăciune, din 13 mai 2017.

 

sursa: NapocaNews

2 Comments
  1. iulian says

    Jihadul este echivalentul Razboiului Nevazut de la noi, crestinii ortodocs. Este o lupta cu sinele, nicidecum cu alteritatea. Cei ce invoca jihadul cu scopul de a ucide pe altul sau de a face raul sub orice alta forma, sunt raufacatori, calcatori de porunci dumnezeiesti, oameni mai departati de Dumnezeu decat ateii insisi.

    1. Sorin Dragan says

      Cu alte cuvinte, o parte substantiala a musulmanilor. Avem la dispozitie statisticile ultimelor 13 secole. Nu ma incalzeste faptul ca un procentaj infim percepe astfel de subtilitati in timp ce mase vaste de fesenisti mahomedani aplica interpretarea cealalta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php