Finlanda replică prin persecuții la adresa copiilor în urma demonstrațiilor de solidaritate în Cazul Smicală. PS Macarie Drăgoi va încerca să ajungă la copiii izolați: „Nu trebuie abandonată lupta!”

2 474
După demonstrațiile de solidaritate națională desfășurate ieri la Ambasada Finlandei, în București, și în Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Babadag, Botoșani, Iași și Constanța și Toronta, Finlanda a decis să replice prin amenințări la adresa copiilor Smicală, scoase din repertoriul fenomenului „reeducării” de la Pitești. Astfel, ieri, Mihai, băiatul de 12 ani separat de sora sa, Maria, în vârstă de 11 ani, imediat după inceperea manifestațiilor de protest a fost luat de la casa de plasament din Tampere și transportat la o casa de copii „cu probleme de adaptare”, aflată izolată, într-o pădure, la 100 km de oraș, unde nu va mai avea acces la o instituție de învățământ publică. Seara a fost adus înapoi cu explicația că „acolo va ajunge”, ne-au informat apropiați ai familiei Smicală. Amenințarea este implicită.
Finlanda replică prin persecuții la adresa copiilor în urma demonstrațiilor de solidaritate în Cazul Smicală. PS Macarie Drăgoi va încerca să ajungă la copiii izolați: „Nu trebuie abandonată lupta!"
Ministerul de Externe al României a recunoscut într-un documentar al situației transmis ActiveNews și ulterior opiniei publice, în preambulul demonstrațiilor de solidaritate de ieri, că nici ambasadorul nici consulul nu au mai avut acces la cei doi copii, deși aceștia sunt cetățeni români, în urma refuzului autorităților finlandeze, furnizat Ambasadei României printr-o scrisoare trimisă prin Poștă. În acest moment Finlanda, stat UE, la fel ca și România, încalcă mai multe Convenții europene în materie de drepturi parentale și ale copilului cât și articole din Declarația Universală a Drepturilor Omului, fără să dea semne că i-ar păsa de aceasta sau de menținerea unor relații diplomatice de parteneriat firesc între două state ale Uniunii Europene. Se pune întrebarea firească: ce va face statul român, altceva decât a a da din umeri?
În completarea solidarității aratate de români din țară și străinătate, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi s-a deplasat azi în Finlanda, pentru a o încuraja pe Camelia-Mihaela Smicală. Contactat de ActiveNews, ierarhul Bisericii Ortodoxe Române și-a exprimat dorința de a-i vedea la rândul său pe cei doi copii, ca fii duhovnicești ai Bisericii naționale. Le va fi oare refuzat copiilor și acest drept inalienabil, dreptul la credință? Rămâne de văzut.
Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord ne transmite că PS Macarie a mers în Tampere, Finlanda, pentru a o întări sufletește pe Camelia-Mihaela Smicală, mama româncă ai cărei copii au fost luați de Protecția Copilului.
Ierarhul român a încurajat-o pe femeia îndurerată, rugându-se pentru izbăvirea din necazuri a familiei sale și pentru copiii săi, Johan-Mihai și Maria-Alexandra. Părintele Episcop Macarie a îndemnat-o pe mamă să își pună nădejdea în Hristos și în Maica Domnului, aducând aminte de cazuri similare care, în cele din urmă, au avut un deznodământ pozitiv. De asemenea, ierarhul a apreciat că recentele manifestații de solidarizare cu Camelia-Mihaela Smicală nu vor rămâne fără ecou.
„Nu trebuie abandonată lupta și nici pierdută nădejdea, ci înmulțită rugăciunea și continuate, pe toate căile, demersurile de remediere a situației”, a transmis Preasfințitul Macarie. De la început Preasfințitul Episcop Macarie s-a implicat în cazul Cameliei-Mihaela Smicală, oferind, împreună cu păstoriții săi din Scandinavia, asistență duhovnicească și materială, mai informează Episcopia. Dumnezeu să-i răsplătească!
sursa: ActiveNews
2 Comments
  1. Ionut Moraru says

    Tarile pline de homosexuali sunt puscaria copiilor, inclusiv Finlanda. Ptr ca trebuie apoi adoptati de curlandisti.

  2. Laurențiu Mîncu says

    Acești copii sunt copiii Patriei! Trebuie sa ii salvam din ghearele dușmanilor! Asta e răpire la nivel înalt, la nivel statal. Domnul sa le ajute acestor copii sa se întoarcă la părinții lor .

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php