Comunicat de presă – Asociația Urmașilor Persecutaților Regimului Comunist din România

0 472

Argeș: O conferință comemorativă dedicată victimelor Securității din rezistența armată anticomunistă fondată și condusă de locot. – Colonelul câmpulungean Gheorghe Arsenescu va fi organizată pe 24 mai la Câmpulung Muscel, anunţă AGERPRES.

O conferință comemorativă dedicată rezistenței armate anticomuniste muscelene fondată și condusă de câmpulungeanul Gheorghe Arsenescu, locotenent-colonel deblocat (epurat) din armata regală română, va fi organizată pe 24 mai 2017 în sala de festivități a primăriei municipiului Câmpulung Muscel de către Asociația Urmașilor Persecutaților Regimului Comunist din România și Centrul de Cercetări Istorice ‘Preotul Gheorghe I. Cotenescu’.

Nu mai puțin de 4 persoane, un civil și trei militari, au fost executate din cele peste 100 de persoane arestate și condamnate pentru apartenența și sprijinul acordat grupulului care a acționat în Câmpulung și în localitățile din nordul fostului județ Muscel.

Un invitat-surpriză, cetățean francez, va conferenția despre procesele staliniste de la Canalul Dunăre-Marea Neagră, cu accent pe destinul tragic al inginerului câmpulungean Nicolae Vasilescu-Colorado, una dintre cele trei persoane condamnate și executate cu 65 de ani în urmă, în octombrie 1952, cu descendenți stabiliți în Franța.

La complexul monumental ‘Zidul Roșu’, dedicat rezistenței Nucșorenilor și amplasat lângă Mausoleul de la Mateiaș se va oficia un scurt serviciu religios și vor fi depuse coroane de flori.

Printr-o moțiune, participanții vor solicita autorităților locale ca martirajul celor 4 persoane din rezistență executate și al inginerului Vasilescu-Colorado să fie recunoscut în anul comemorativ 2017 prin redenumirea de străzi, acordarea de cetățenii de onoare post-mortem, autorizarea ridicării în centrul Câmpulungului a unui monument reprezentativ și a realizării unei săli speciale în cadrul Muzeului Municipal.

RADU PETRESCU-MUSCEL

Secretar general AUPRCR

Membru AFDPR, UZP, SSIR, ARIP, INGH ‘Sever Zotta’, Fundația Culturală ‘Memoria’, ANCE ‘Regina Maria’

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php