SUA: Camera Reprezentanților a adoptat noua lege a Sănătății, prin care sistează finanțarea pentru Planned Parenthood

0 335

Camera Reprezentanților din Congresul Statelor Unite (parlamentul federal) a votat, ieri, în favoarea unui proiect de lege care sistează finanțarea business-ului de avorturi Planned Parenthood și acordă fondurile disponibilizate centrelor de sănătate comunitare.

Aceasta este doar una din prevederile din noua lege a Sănătății, care ar urma să abroge cea mai mare parte din Obamacare – legea asigurărilor medicale legată de numele fostului președinte, în a cărui administrație a fost adoptată.

Este a doua încercare de a adopta legea de înlocuire a Obamacare. Prima încercare a eșuat pe 24 martie, din cauza opoziției Democraților și a unei părți din membrii Republicani, care au considerat că legea nu merge îndeajuns de departe. Amendat de liderii Republicani, proiectul, intitulat AHCA – Legea Americană a Îngrijirii Sănătății (American Health Care Act), a fost azi adoptat cu 216 voturi la 211. Niciun Democrat nu a votat pentru proiect, în timp ce 20 de Republicani li s-au alăturat acestora.

Citește și: RAPORT: Planned Parenthood – Istoria completă a principalului promotor al avortului și al „educației” sexuale

Proiectul va fi acum dezbătut la Senat, unde Republicanii dețin de asemenea majoritatea, însă unde procedurile de adoptare sunt mult mai complexe.

Legea ar urma să elimine aproape 400 de milioane USD (86%) din cele 450 de milioane USD pe care Planned Parenthood le primește anual de la bugetul federal. Măsura va redirecționa totodată fondurile astfel eliberate către centrele de sănătate comunitare care oferă o gamă largă de servicii, dar nu avorturi. AHCA de asemenea elimină toate subsidiile pentru avorturi acordate de Obamacare, acordă statelor mai multă flexibilitate în căutarea de furnizori de servicii sanitare și dă familiilor mai multe opțiuni.

Carol Tobias, președintele National Right to Life, una din organizațiile pro-viață majore din SUA, a declarat:

„National Right to Life laudă conducerea Republicană pentru această inițiativă legislativă și pentru că se asigură că cei mai vulnerabili membri ai societății sunt protejați. Mai mult de 2 milioane de americani sunt astăzi în viață mulțumită Amendamentului Hyde [amendament nepermanent care interzice finanțarea avorturilor din bani federali, dar care a fost anulat în perioada obama, n. red.]. Noua lege a Sănătății ne aduce cu un pas mai aproape de eliminarea completă a subsidiilor guvernamentale din industria avorturilor.”

Președintele Family Research Council, Tony Perkins, a declarat pentru LifeNews că este încântat de vot:

„Astăzi este o zi care trebuie să rămână în amintire și va rămâne. Grupul Republican din Cameră i-a îndeplinit promisiunea, veche de aproape un deceniu, de a adopta o lege care să înlocuiască Obamacare, să fie pro-viață și să reducă din costurile asigurărilor pentru poporul american. Suntem mândri că Caucusul [grup informal de congressmen, n. red.] pentru Libertate din Camera reprezentanților a lucrat în coaliție cu grupurile conservatoare și altele pentru a face această zi posibilă. Acum e timpul ca Senatul să urmeze Camerei și să adopte AHCA, așa încât legislația vitală să poată fi promulgată de Președintele Trump care înțelege valoarea fiecărei persoane, născută și nenăscută.”

„Ca națiune, nu avem nicio scuză să plătim pentru avorturile la cerere prin Obamacare și nici să oferim subsidii pentru traficul de părți ale corpurilor copiilor si tratamentul inuman al mamelor și al copiilor lor nenăscuți practicate de Planned Parenthood. Aștept încă și mai multe câștiguri pro-viață în administrația Trump, pe măsură ce continuăm să ne îndreptăm spre a fi din nou o națiune în care toate ființele umane sunt binevenite pe lume și protejate de legile noastre.”

Principala critică adusă Obamacare este creșterea cu până la 300% a sumelor pentru plata planurilor de asigurare individuală, pe lângă reducerea substanțială a furnizorilor de servicii sanitare din care să se poată alege sau obligativitatea persoanelor juridice de a oferi planuri de asigurare care să acopere achiziția de contraceptive și plata pentru avorturile elective.

În anii precedenți au existat mai multe tentative de a adopta legi distincte pentru definanțarea Planned Parenthood, niciuna însă a trecut de veto-ul președintelui Obama, un suporter convins al „dreptului la avort” și al Planned Parenthood.

LifeNews.com relatează că președintele Donald Trump a făcut Planned Parenthood o ofertă de a păstra și chiar a-și suplimenta finanțarea de la bugetul federal, cu condiția ca în clinicile acesteia să nu se mai practice avortul. Conducerea PP a refuzat oferta președintelui.

Un sondaj recent arată că centrele de sănătate comunitare nu doar că furnizează mai multe servicii sanitare decât Planned Parenthood, dar sunt și de circa 20 de ori mai numeroase.

Conform unui alt sondaj recent, majoritatea americanilor susțin sistarea finanțării Planned Parenthood.

 

de PRO VITA București

via Cultura Vieții

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php