Veteranii războiului de la Nistru îl consideră pe Igor Dodon trădător de patrie

1 360

Veteranii războiului de la Nistru îl consideră pe Igor Dodon trădător de patrie pentru faptul că i-a comemorat pe cei care au pornit război împotriva integrității Republicii Moldova.

Președintele Asociației Veteranilor de Război 1992 Tiras-Tighina, Anatolie Caraman, l-a criticat pe Preşedintele Republicii Moldova pentru întâlnirea cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski şi pentru şirul de acţiuni întreprinse din momentul depunerii jurământului ca şef de stat. „Igor Dodon a scuipat şi a călcat tot ce avem mai sfânt. Ne-a trădat. De ce şi-a cerut scuze de la călăi şi mercenari care au creat o regiune separatistă?” a spus Anatolie Caraman, într-o conferință de presă la IPN.

Membrii Tiras-Tighina au cerut Parlamentului şi Procuraturii Generale să investigheze acțiunile președintelui şi declarațiile făcute după depunerea jurământului ca şef de stat.

Alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte este o eroare, crede Alexandru Banari, președintele Ligii „Justețe”, iar „Igor Dodon este un Ianukovici de Moldova.”„La fel cum Ianukovici a lăsat Ucraina fără Crimeea, cu război în Donbas, Igor Dodon ne va lăsa fără Transnistria”, a spus Alexandru Banari. Acesta a mai spus că şeful statului demoralizează forțele armate, referinduse la declaraţiile lui Igor Dodon precum că Republica Moldova nu are nevoie de Armata Naţională.

Vicepreședintele Asociației Naţional-Creştine a Tinerilor Ortodocși, Pavel Ventilă, a spus că Igor Dodon şi Renato Usatîi îi iubesc mai mult pe ruşi, decât pe moldoveni.

Veteranii susţin că sunt gata de o luptă de lungă durată, în câmpul constituțional, cu Igor Dodon. La fel, spun că Republica Moldova are o unică cale dreaptă: Bucureşti, Bruxelles.

 

sursa: Deschide.md

1 Comment
  1. calin eugen says

    Cinste Asociatiei veteranilor de razboi 1992!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php