Nebunie totală! Un profesor din Franța a fost SUSPENDAT pentru că le-a citit elevilor pasaje din Biblie

3 350
După legea votată de Adunarea Națională, prin care site-urile pro viață au fost scoase în afara legii, un incident aduce în prim plan isteria laicismului. Un profesor francez din departamentul Indre, care preda la școala primară, a fost suspendat pentru că a „încălcat principiul laicității statului”. De ce? Pentru că le-a citit elevilor  pasaje din Sfânta Scriptură.
Nebunie totală! Un profesor din Franța a fost SUSPENDAT pentru că le-a citit elevilor pasaje din Biblie
Pofesorul a fost dat pe mâna superiorilor ierarhici, printr-o scrisoare anonimă, de părinții copiilor, deranjați că acesta a citit pasaje din Bibile,  scrie presa franceză. Reclamanții s-au plâns că lecturarea Bibliei ar fi o infracțiune, greu de trecut cu vederea, prin încălcarea principiului laicității statului, care acordă religiei un spațiu limitat in viața publică a Franței.
Incidentul a avut loc în școala primară din Malicornay, din centrul Franței.  După ce părinții au trimis scrisoarea anonimă vitriolantă, acuzând „derapajele” profesorului, prin citirea Bibliei, a fost deschisă o anchetă administrativă pentru a se stabili „dacă învățăturile sale cu caracter religios catolic sunt în conformitate cu programa școlară”. În urma anchetei, s-a decis suspendarea profesorului. Măsură considerată absolut nedreaptă chiar de către primarul localității, François Broggi. Acesta a spus că profesorul trebuia să ia cel mult un avertisment și că sancționarea sa fost un act punitiv mult prea dur.
Nu ar fi primul caz de acest gen din Franța. La finele anului trecut, în vizorul apărătorilor laicității statului a intrat statuia Fecioarei Maria din orașul Publier. Magistrații francezi au cerut scoaterea statuii Fecioarei Maria, considerată un simbol religios, dintr-un parc public, în termen de trei luni, pe motiv că are un caracter ostentativ.
sursa: ActiveNews
3 Comments
  1. IO...gereules says

    Pe vremea lui Ceasca multri evrei din Romania au lut-o spre Franta astfel intarind randurile necrestinilor.

  2. calin eugen says

    Chiar asa am ajuns??? De necrezut!…Doamne, mai ingadui-ne un pic…

  3. Adrian says

    Înțelegeți acum valul musulman care se abate asupra vestului ? Dumnezeu nu bate cu parul !

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php