Mogherini ignoră natalitatea: Europa are nevoie de imigranți pentru economia ei

2 475

Europa are nevoie de imigranți pentru economia ei afectată de îmbătrânirea populației și de scăderea natalității, și nu va putea să rezolve actuala criză migratorie decât prin cooperare, nu prin ridicarea de ziduri, a estimat miercuri șefa diplomației europene, Federica Mogherini, în timpul unei reuniuni Europa-Africa, ce se desfășoară în Malta, transmite AFP, citată de Agerpres.
‘Cred că europenii trebuie să înțeleagă că avem nevoie de imigrație pentru economiile noastre’, având în vedere îmbătrânirea populației europene, a spus Federica Mogherini.

Imagini pentru mogherini

“La rândul ei, Africa ar trebui să ia în calcul costul traficului cu ființe umane, pierderile de vieți omenești”, a adăugat ea, făcând referire la cei aproximativ 4.500 de migranți care au murit anul trecut în urma naufragiilor produse pe Marea Mediterană în timp ce încercau să ajungă în Italia.
“Migrațiile pot fi gestionate numai prin cooperare și parteneriate” a insistat Federica Mogherini.

“Există forțe în lume care fac presiuni pentru o abordare diferită, o abordare bazată mai degrabă pe construcția de ziduri decât pe parteneriate”, a continuat ea, fără să-l numească direct pe președintele american Donald Trump.

“Aceasta nu este calea europeană (…) Europa nu își închide porțile și nu o va face (…) dar trebuie să punem capăt tragediei pe mare și în deșert. În fiecare zi alți oameni mor”, a mai menționat șefa diplomației europene în intervenția ei la deschiderea reuniunii Europa-Africa dedicate crizei migrației.
Ea va participa în Malta și la o ceremonie de premiere a 89 de membri ai gărzii de coastă libiene instruiți în cadrul operațiunii navale europene Sophia.
Șefii de stat sau de guvern din statele UE, reuniți vineri la un summit european tot în Malta, au convenit asupra unui plan în zece puncte pentru stăvilirea afluxului de migranți proveniți din statele africane și care ajung în Europa pornind de pe coastele Libiei. Planul include, printre alte măsuri, sporirea asistenței acordate autorităților libiene, în special gărzii de coastă, pentru a controla afluxul de migranți și pentru a le ajuta să creeze tabere de refugiați sigure pe teritoriul Libiei.
Odată cu anarhia ce a urmat înlăturării lui Muammar Gaddafi de la putere, în anul 2011, Libia a devenit placa turnantă a migrației ilegale africane înspre Europa. De atunci, peste o jumătate de milion de migranți au reușit să traverseze teritoriul libian, în pofida dificultăților călătoriei prin deșert și pericolelor implicate de prezența grupărilor armate.
UE ignoră măsurile de a crește natalitatea și preferă imigrația.

Imagine similară

 

sursa: NapocaNews

2 Comments
  1. Moraru says

    Solutia este promovarea natalitatii si investirea in educatia traditionala crestina si nu aburerile tehnocratilor actuali ai UE care au transformat aceasta institutie intr-o clinica de boli psihice la care europenii trebuie sa se conformeze obligatoriu.

  2. calin eugen says

    De acord cu d-l Moraru!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php