Politician european despre învestirea lui Trump: Va fi sfârșitul UTOPIEI globalizării!

0 356
Un fost ministru italian în Cabinetul Berlusconi, invitat să participe la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, consideră că ziua de 20 ianuarie, când Trump va prelua oficial președinția SUA, echivalează, din punct de vedere istoric, cu căderea comunismului în Europa de Est.
„Este sfârșitul unei epoci. Este sfârșitul utopiei globalizării”, a afirmat Giulio Tremonti, fost ministru al Economiei și Finanțelor în guvernele Berlusconi, singurul oficial italian invitat la ceremonia de învestire a lui Trump din 20 ianuarie, scrie presa italiană.
Tremonti a vorbit despre importanța istorică a învestirii lui Trump, pe care o consideră similară momentului căderii comunismului. „La câteva zile după alegerile din SUA, Obama afirma, la Berlin, că victoria lui Donald Trump nu este sfârșitul lumii. Nu, nu este sfârșitul lumii, dar va fi sfârșitul unei lumi. Conservatorii au reușit să submineze acea fundație pe care globalizarea și-a ridicat în ultimele decenii catedrala sa”, a spus fostul ministru italian.
Tremonti este convins că președinția lui Trump va duce la sfârșitul utopiei globalizării, „o utopie construită  pe baza a două formule clare: „politically correct” și „responsibility to protect”.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php