Bizara alianță a secularismului intolerant cu islamul terorist

1 495

In 2016 au fost ucisi in intreaga lume peste 90.000 de crestini, cu 10.000 mai multi ca in 2015. Majoritatea covarsitoare au fost ucisi din pricina credintei lor. Si au fost ucisi cu precadere de musulmani islamisti. Putem anticipa, deci, cu durere si ingrijorare, ca masacrul crestinilor va continua si in 2017.

Imagini pentru christians crucified

In ultimele doar 14 luni terorismul islamist a facut ravagii, cu precadere in Europa, dar si in Statele Unite. Din nefericire, atacurile teroriste sunt tot mai frecvente si se extind in noi parti ale lumii. Pe 19 decembrie  a avut loc ultimul atac terorist in inima Europei. In acea zi, in Elvetia 3 persoane au fost impuscate intr-un centru islamic din Zurich, ambasadorul Rusiei a fost asasinat in Ankara si 12 oameni inocenti au fost ucisi, iar altii 48 raniti, cind un camion, condus de un terorist tunisian, a trecut peste un grup de persoane inocente care cumparau cadouri de Craciun pentru cei dragi, la Berlin. Tot in 2016 au fost inregistrate cel putin alte 10 atacuri islamiste impotriva crestinilor din Europa. In iulie, doi islamisti au ucis un preot intr-o biserica din Normandia. Tot in iulie, de Ziua Bastiliei, un terorist a ucis 84 de persoane la Nisa trecind cu camionul peste ei. In martie au fost ucise 34 de persoane si 190 au fost ranite, in atacuri coordonate in Bruxelles, iar in noiembrie 2015, un alt atac a facut 130 de victime in inima Parisului.

La aceste atacuri sangeroase se adauga zecile de mii de crestini ucisi in 2016 din cauza credintei lor in Orientul Mijlociu, Egipt, Libia, Nigeria, Mali, Niger, Somalia, Kenia. Lista este lunga si aproape interminabila. Ingrijoratoare sunt si stirile frecvente care parvin din centrele de refugiati din Germania si Franta, unde migrantii musulmani ameninta, persecuta si chiar ucid refugiatii crestini care fug din Orientul Mijlociu sa-si scape viata, fara ca autoritatile sa intervina. 

Mutilarea simbolurilor crestine

Toleranta si naivitatea autoritatilor occidentale fata de islamisti insa se manifesta si la alte nivele. Radicalii islamisti mutileaza, decapiteaza ori distrug in intregime, statui crestine si simboluri religioase crestine in cimitirele germane fara ca autoritatilor se le pese. Un articol publicat in decembrie reflecta dimensiunile enorme ale acestei probleme. Peste tot unde ajung, islamistii distrug simbolurile religioase, din Afganistan, unde au dobindit notorietate distrugand statuile lui Buda, vechi de mai bine de 1000 de ani, pina la Tombuctu, in Mali, unde cu citiva ani in urma au distrus simbolurile religioase existente acolo dinaintea convertirii localnicilor la islam. Din nefericire, Europa nu face exceptie acestor actiuni deosebit de agresive si intolerante. In 2016, de exemplu, doar in Germania, islamistii au mutilat, decapitat ori distrus in intregime 50 de statui ale lui Hristos ori alte statui crestine. In 2015, 40 de sculpturi crestine au fost distruse, tot in Germania. Politia germana a interogat citiva suspecti islamisti, dar anchetele au fost sistate dupa ce suspectii au fugit in Siria. [Detalii: http://pamelageller.com/2016/12/85589.html/]

Mutilarea acestor simboluri crestine nu se face la voia intimplarii. Ea denota ura islamistilor ajunsi in Europa impotriva crestinilor, cit si obiectivul lor: anihilarea in intregime a crestinismului.

Secularismul procedeaa la fel si urmareste acelasi obiectiv, dar nu prin violenta ci prin constrangeri de multiple feluri. Multe, chiar foarte multe, sunt incidentele in care crestinii occidentali au fost concediati, dati in judecata ori gasiti vinovati de „prozelitism”, pentru ca abordeaza simboluri religioase in public ori la locul de munca. 

Alianta secularismului cu jihadistii

Incidentele enuntate mai sus sunt bine cunoscute si publicului din Romania. Dar comentariul de azi atentioneaza asupra unui fapt ori nuante mai putin cunoscute: exista o alianta nedeclarata, tacita intre secularismul european si islamismul terorist. Secularismul vede in islamul radical un aliat de baza in batalia cu crestinismul – si reciproc. Scopul ultim al secularismului este anihilarea religiei, si eliminarea ei din spatiul public. Si, in primul rind, marginalizarea crestinismului. Scopul terorismului islamimic este identic – eliminarea crestinismului.

Este practic imposibil sa dai peste un articol critic la adresa religiei musulmane in mass media occidentala. Ori in Romania. In contrast, zilnic sunt publicate o sumedenie de articole care ataca crestinismul, il trivializeaza si ridiculizeaza, ii ataca teologia, promoveaza ateismul, ridiculizeaza preotii, pastorii, Vaticanul si indoctrineaza tinerii in sentimente de ura fata de crestinism. Parctic vorbind, mai nimic pozitiv nu se scrie despre crestini ori crestinism in mass media occidentala ori romaneasca.

Pe de alta parte, insa, tot mai multe articole tind sa puna intr-o lumina pozitiva religia musulmana si sa atribuie, subtil, o oarecare inocenta exceselor de violenta islamiste pe care le pun pe seama saraciei ori tensiunilor sociale, somajului ridicat la tinerii musulmani etc. In Tunisia, de exemplu, somajul e de 15% iar in rindul tinerilor de 30%. Ba, unele comentarii occidentale chiar afirma ca islamul este o religie a pacii, o afirmatie cu totul bizara si ilogica, considerind evidenta masiva care dovedeste ca islamul este o religie cu un trecut violent, fundamentata chiar pe o teologiei a violentei. 

Un exemplu graitor

Un recent exemplu al naivitatii intelectualilor occidentali privind islamul este un Raport publicat in octombrie de Southern Poverty Law Center („SPLC”), un think tank (fundatie) american: Field Guide to Anti-Muslim Extremism („Ghidul extremismului anti-musulman”). [https://www.splcenter.org/20161025/journalists-manual-field-guide-anti-muslim-extremists] SPLC nu este un think tank chiar necunoscut romanilor. Cu ani in urma, aceasta organizatie extremista, anti-crestina si pro-homosexuala a cautat sa-si extinda activitatile si in Romania. A fost fondata initial sa promoveze integrarea si egalitatea rasiala in America cu zeci de ani in urma. De mai bine de 50 de ani, insa, SPLC a devenit irelevant si a trebuit sa se reprofileze pentru a ramine oarecum in atentia publica. Asa a devenit, in ultimele decenii, un bastion al promovarii drepturilor homosexualilor si musulmanilor.

Afirmatiile SPLC sunt extreme: dupa 11 septembrie 2001, musulmanii Americii ar fi fost constant atacati si etichetati, pe nedrept, ca fiind ucigasi, teroristi, misogini. Si asta cu toate ca, conform unui studiu a lui Peter Berger, expert in terorism, numarul musulmanilor inrolati in grupuri teroriste este intre 85.000 si 106.000. Trei mii dintre acestia parvin din Tunisia. SPLC extrapoleaza ca la fiecare 15.000 de musulmani exista un terorist inrolat intr-un grup terorist. Un numar nesemnificativ, care nu trebuie sa ingrijoreze, afirma Raportul. SPLC s-a angajat, deci, sa rectifice imaginea negativa a musulmanilor, denuntind intelectualii, scriitorii si jurnalistii occidentali pe care SPLC ii considera ca fiind anti-musulmani si extremisti.

Raportul SPLC identifica nu mai putin de 15 astfel de „extremisti anti-musulmani” cu activitate publica. Dar cine sunt ei?

Prima e Ann Corcoran din New Jersey care atentioneaza din 2007 asupra pericolului jihadist. Steven Emerson, tot un american, e ridiculizat pentru ca atentioneaza Europa privind influxul masiv de musulmani. Brigitte Gabriel e denuntata pentru ca in opinia ei musulmanii nu pot fi cetateni loiali. Frank Gaffney, Jr. e numit paranoic, iar Pamela Geller e ridiculizata pentru motto-ul ei „stop the islamization of America” („opriti islamizarea Americii”). John Guandolo e criticat pentru afirmatia ca 80% din moscheile Americii sunt sub influenta grupării teroriste Frăția Musulmană. David Horowitz e un fost marxist care, dindu-si seama de erorile secularismului, a devenit un suporter al crestinismului pe care il promoveaza ca stavilar impotriva secularismului si jihadismului. Ryan Mauro e si el american, cunoscut pentru filmele in care expune terorismul jihadist; SPLC nu pierde ocazia si il atace si pe el.

Deosebit de virulente sunt atacurile SPLC impotriva intelectualilor musulmani occidentali care expun si militeaza impotriva terorismului de sorginte islamica. Ayaan Hirsi Ali e probabil cea mai cunoscuta femeie musulmana din Occident care scrie prolific si conferentiaza masiv impotriva islamului radical. Nascuta in Somalia, Ali a fugit in Europa unde s-a stabilit in Olanda si intre timp a fost aleasa in Parlamentul tarii. Ulterior a plecat in SUA, unde a primit cetatenia americana. SPLC o ataca pentru afirmatiile ei ca islamul este „noul fascism” care promoveaza „un cult destructiv si nihilist al mortii”.

In aceasi categorie e plasat si Maajid Nawaz, londonez azi, dar nascut in Pakistan. Despre Nawaz am scris de doua ori in vara anului trecut cind am facut recenzia cartii lui, publicate cu putini ani in urma, in care explica cum a devenit terorist, a abandonat jihadismul, si a devenit o voce influenta in miscarea de de-radicalizare a tinerilor jihadisti. A fondat influentul think tank Quilliam Foundation. 

From the Womb to the Tomb

De ce mass media occidentala tace si nu critica islamul? De teama si lasitate. O explicatie deosebit de plastica in sensul acesta a fost data de un imam american pe postul de televiziune american Fox News in prima saptamina a anului. Imamul a fost invitat sa dezbata, impreuna cu un comentator crestin, atacurile lansate de Hollywood impotriva unei canterete crestine de culoare americane care a declarat recent, intr-o biserica din Houston, ca homosexualii sunt posedati de un duh demonic. [https://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2017/01/08/gospel-preacher-kim-burrells-controversial-remarks-reveal-black-church-split-on-lgbt-issues/?utm_term=.e4702aa62517]

Imamul afirma ca islamul condamna sodomia la fel ca si crestinismul. Intrebat fiind de ce Hollywood-ul nu ataca musulmanii care fac afirmatii similare la adresa homosexualilor, imamul a dat o explicatie care ar trebui sa ingrijoreze: spre deosebire de crestini, daca musulmanii sunt atacati, ei nu intorc obrazul, ci raspund cu violenta. Afirma el: „we will go after you from the womb to the tomb”, adica „va vom vana din pantece pina la mormint”.

De aceeasi lasitate da dovada nu doar mass media occidentala, dar si liderii politici occidentali si fosta Administratie SUA, ceea ce se reliefeaza in slabiciunea Administratiei Obama si in lipsa ei de eficacitate in combaterea terorismului islamist. Dupa opt ani de presedintie obamista, pericolul jihadist e mai extins si mai incisiv ca niciodata; jihadistii au castigat teritoriu, au mai multi militanti inrolati in grupurile lor, mai multa munitie, sunt mai bine organizati, mai sofisticati si mai bogati. Pot finanta actiuni mai variate, mai multe si mai letale decit acum opt ani. E vremea ca Europa si America sa se trezeasca din somnolenta si sa-si asigure securitatea. [Recomandam un articol despre esecul Administratiei Obama in confruntarea cu islamul publicat ieri de jurnalista americana M.G. Oprea: http://thefederalist.com/2017/01/11/thanks-obama-isis-alive-well/]

1 Comment
  1. IO...gereules says

    Islamismul parca rasare dintr-o baltoaca a judaismului bolnav,cel sanatos a ramas in liturghiile crestine si-n sufletele yudaicilor milosi si cu credinta in Dumnezeul lumii.Amandoua”religii”dau in crestinism cu securea.De 2000 de ani crestinismul incita la razboaie,care s-au dovedit de-alungul istorei ca au fost doar de aparare a lui Isus Cristos impotriva unor haite lipsite de Suflu Divin,lipsite de Dumnezeu.Cica islamistii omoara pe rupte,pe unde apuca,asta in gura mare,la vedere.Facand analogia crimelor in masa ne duce stiinta istoriei la crimele infaptuite in cele doua razboaie mondiale,cand islamicii au fost si ei victime,astfel ramane doar balta datatoare de animale feroce impotriva umanitatii”creatori de nenorociri”.A se vdea cati rusi au fost omorati cu”ocazia”Marii revolutii socialiste din octombrie(documentele spun ca vreo 60 de milioane),cati nemti,cati polonezi,cati… europeni si cati romani au sfarsit in mod bestial in timpul si dupa terminarea acestor ifectii ale organismului european.Islamici nu erau.Aceste crime au fost pastrate sub tacere,nu erau spuse in gura mare,pentruca ele sa continue.Acum a aparut islamisdmul la vedre cu crimele lui care inspaimanta lumea.Oare acesta nu e tot un judaism,judaism malefic,bolnav,nu judaismul Biblic?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php