Polonia vrea să restaureze dreptatea socială: Pensiile foștilor securiști din timpul regimului comunist, reduse

1 419

Guvernul polonez se gândește să impună o lege care să reglementeze reducerea pensiilor pe care le primesc foștii angajați ai securității din timpul regimului comunist (în Polonia, 1945 – 1989), ale căror venituri sunt de regulă, mai mari decât pensia medie a cetățenilor polonezi.

Imagini pentru Beata Szydlo

Această măsură ar putea afecta circa 32.000 de pensionari care au acționat din ordinele regimului comunist. „Vrem să restaurăm dreptatea socială în Polonia”, a declarat vineri șefa guvernului polonez, Beata Szydlo.

„La un sfert de secol de la sfârșitul regimului comunist în Polonia, funcționarii care făceau parte din acest sistem criminal încă mai beneficiază de pensii mari”, a continuat Szydlo, pensii care adesea sunt mult mai consistente decât pensiile de la stat pe care le primesc persoanele care au suferit represiuni în acea perioadă, a adăugat Szydlo.

Ministrul de interne Mariusz Blaszczak a declarat că dacă va fi adoptată măsura, statul polonez ar putea economisi aproximativ 500 de milioane de zloți pe an (circa 113 milioane de euro).

 

sursa: ActiveNews

1 Comment
  1. calin eugen says

    Dupa atatia ani…Parca Polonia a mai redus deja din pensiile slugoilor .O masura de bun simt.Ma bate gandul ca procesul comunismului nu a avut loc nicaieri.Sunt profund deceptionat.Din adancul sufletului strig:jos comunismul,jos in fundul iadului!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php