Președintele Camerei Deputatilor: Trebuie neapărat modificat articolul din Constituție care definește familia

3 404

Presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, sustine ca articolul din Constitutie care defineste familia trebuie neaparat sa fie modificat, astfel incat un cuplu sa fie format, prin lege, dintre o femeie si un barbat.

Imagine similară

“Asa cum seniorii nostri parlamentari au facut acum 25 de ani un text constitutional care a pus bazele noii societati democratice, la fel cred ca trebuie sa avem curajul sa recunoastem ca in Romania de astazi este nevoie de o noua Constitutie care sa reflecte atat statutul de tara membra a UE cat si NATO, pentru ca la momentul 2003 cand a fost elaborata actuala Constitutie nu faceam parte nici din NATO si nici nu eram membri ai UE”, a declarat Florin Iordache, vineri, la evenimentul de aniversare a Curtii Constitutionale (CCR), care se desfasoara la Palatul Patriarhiei.

Presedintele Camerei Deputatilor a spus ca exista o mare provocare in fata viitorului Parlament si in fata viitoarei Comisii de revizuire a Constitutiei. Acesta sustine ca trebuie neaparat modificat articolul care defineste familia.

“Este vorba despre acel demers popular in care 3.500.000 de romani au spus ca trebuie precizat foarte clar si modificat articolul 48. Contrar parerilor chiar ale unor membri ai Executivului actual, cred ca trebuie sa avem taria si sa spunem foarte clar ca trebuie sa ne pastram traditia si identitatea Romaniei si, de aceea, din punctul meu de vedere trebuie neaparat modificat acest articol care defineste foarte clar familia.

Sunt convins ca acest demers ambitios va beneficia de sustinerea tuturor grupurilor parlamentare, dar si a institutiilor abilitate, a specialistilor, cat si a expertilor in drept constitutional”, a aratat Iordache.

 

sursa: NapocaNews

3 Comments
  1. Liliana says

    Cred că este mult spus că e nevoie de curaj pentru a schimba un articol din constituție. De curaj putem vorbi când ne raportăm la eroii noștri care au luptat pentru demnitea, credința, pământul acestui popor.

  2. Liliana says

    Cred că este mult spus că e nevoie de curaj pentru a schimba anumite articole din constituție. De curaj putem vorbi când ne raportăm la eroii noștri care au luptat pentru demnitatea, credința și pământul acestui popor.

  3. Istoria says

    nu se va intampla – am aratat de ce la articolul acela cu dan puric

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php