A doisprezecea ediție a Marșului pentru viață de la Berlin

1 489

LifeSiteNews, 19 septembrie

Peste 7.500 de persoane s-au adunat sâmbătă, 17 septembrie, pe străzile capitalei Germaniei pentru a lua parte la Marșul pentru viață.

Marșul s-a desfășurat în tăcere, iar scopului lui a fost apărarea valorii vieții umane.

„A doisprezecea ediție a Marșul pentru Viață din Berlin a fost un succes fantastic și o mărturie impresionantă pentru viață!”, a declarat Martin Lohmann, președinte al „Bundesverband Lebensrechte” (BVL – Asociația Federală pentru Drepturile la viață). „Le mulțumesc în mod deosebit celor 7.500 de participanți din toată Germania și celor cinci episcopi care au mers alături de noi, precum și nenumăratelor persoane care ne-au ajutat și poliției, care ne-a protejat atât de bine.”

whatsapp-image-2016-09-17-at-7-31-43-am

Cinci episcopi germani au mers în primele rânduri: Arhiepiscopul Berlinului, Heiner Koch, Episcopul Regensburgului, Rudolf Voderholzer, și episcopi auxiliari Matthias Heinrich din Berlin, Dominikus Schwaderlapp din Köln și Florian Wörner din Augsburg. Cu câteva zile înainte de eveniment, președintele Conferinței Episcopale Germane, Cardinalul Reinhard Marx, a trimis un comunicat de presă în sprijinul mișcării pro-viață și a participanților. Episcopii au mers împreună cu mulți participanți în tăcere pentru a sprijini motto-ul: „Orice om are aceeași demnitate – nici un copil este de nesuportat.”

whatsapp-image-2016-09-17-at-7-25-54-am

Marșul a fost organizat de BVL și a reunit 13 grupuri pro-viață din Germania. Este continuatorul așa-numitului „Marș al celor 1.000 de cruci”, un protest tăcut în care oamenii purtau 1.000 de cruci albe în amintirea de 1.000 de copii care sunt avortați în fiecare zi în Germania.

Participanții la Marșul nu au redus mesajul lor la repudierea avorturilor, ci au exprimat, de asemenea, o atitudine pozitivă față de valoarea vieții umane. În timpul unei sesiuni de mărturii de la începutul marșului, o tânără femeie cu sindrom Down a vorbit despre viața ei: „Viața este ceva foarte valoros. Acest lucru este valabil și pentru mine și pentru toate celelalte ființe umane”. Ea a povestit despre viața ei privată, hobby-urile ei, munca ei și prietenii ei. O mama a cinci copii a dat o mărturie captivantă despre modul în care a aflat că copilul cu care era însărcinată este posibil să trăiască doar pentru câteva momente după naștere și de ce a decis să-l nască, indiferent de aceasta. Alte femei au descris experiențele traumatizante ale avorturile pe care le-au făcut.

whatsapp-image-2016-09-17-at-9-04-06-am

Circa 1.700 de extremiști de stânga, uniți sub un grup de acțiune numită „What the f***?”, au încercat în mod violent și hotărât să perturbe marșul. După numai sute de metri de mers pe jos, feministele extremiste, activiști homosexuali și ceilalți au strigat sloganuri hulitoare și a încercat să întrerupă participanții cu tobe și muzica tare. „Nici Dumnezeu, nici un stat, nici patriarhat”, a fost unul dintre sloganurile cele mai blânde pe care participanții la marșul pro-viață au trebuit să îndure, alături de continue gesturi obscene Unul dintre extremiști a reușit să sară peste baricadele instalate de poliție și a scuipat-o în față pe politiciana Beatrix von Storch, care mergea pe jos, în primul rând al marșului.

Participanții la marș nu s-au lăsați perturbați de aceste întreruperi. Ei au mărșăluit cu persoanele în vârstă și copii, în tăcere, în sprijinul vieții. „Voi luați partea celor care – după unii – nu au dreptul de să trăiască, pentru că viața lor este lipsit de valoare sau ei nu sunt doriți pentru un motiv oarecare. Și trebuie să faceți asta cu putere, pentru ei, cei care nu ar trebui să trăiască pentru că nu au nici o funcție, nici un statut și par să fie doar o povară. Prin participarea dumneavoastră, faceți mai solid viitorul omului în țara noastră!”, a spus episcopul Voderholzer demonstranților.

„Să avem răbdare. Să rămânem pașnici. Să spunem „Da” vieții. Acesta este înțelesul acestui marș. Este legitim, democratic, filantropic și drept. Acesta este motivul pentru care suntem aici”, au fost cuvintele de încheiere ale lui Martin Lohmann, președinte LBV.

În Germania, ca în toate țările unde se organizează Marșul pentru viață, numărul de participanți crește de la an la an pentru că, în ciuda contestărilor activiștilor de extremă stânga, din ce în ce mai mulți oameni înțeleg că avortul este o ucidere care afectează nu doar pe copilul care își pierde viața, ci și pe mamă, pe tată, familia și întreaga societate.

via Știri pentru viață

1 Comment
  1. calin eugen says

    Si toate astea se petrec in Germania…De necrezut…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php