Terorismul islamic lovește din nou Franța

0 239

În seara zilei de 14 iulie 2016, în Nisa, pe Coasta de Azur a Franței, terorismul islamic a lovit din nou. Să ne amintim că nu cu mult timp în urmă, în ziua de 13 noiembrie 2015, Franța a fost victima unui alt atac terorist. Atunci, la Paris, au murit 130 de persoane. Acum se anunță cel puțin 80 de morți și peste 120 de răniți după ce un camion a intrat în plin în mulțimea care asista la spectacolul de artificii organizat cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

atac terorist nisa

Camionul a fost oprit abia după de a parcurs aproape doi kilometri prin mulțime, șoferul fiind ucis după un schimb de focuri cu poliția locală dar situația încă nu s-a calmat, autoritățile susținând că sunt pe urmele altor suspecți. Faptul că a reușit să străbată o distanță așa de mare prin mulțime spune multe despre competența forțelor de ordine franceze.

Cotidianul francez Nice Matin susține că autorul carnagiului avea 31 de ani și era născut în Tunisia. Le Figaro scrie că, în timp ce conducea camionul, acesta trăgea și focuri de armă asupra cetățenilor. În interiorul camionului au fost descoperite mai multe arme de calibru mare și grenade.

De menționat că Franța încă se află sub starea de urgență decretată în urma atacurilor din noiembrie, anul trecut. Se pare că acest lucru nu i-a deranjat prea mult pe teroriști. Acest lucru spune multe despre competența serviciilor secrete franceze.

sursa: RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php