Biserică creştină incendiată în satul egiptean Al-Beida

1 367

Biserica din satul Al-Beida a fost atacată în timpul slujbei duminicale de către 80 de militanţi ai Frăţiei Islamice.

În luna iunie 2015, așa cum raporta jurnalistul egiptean copt Raymond Ibrahim, biserica închinată Maicii Domnului din localitatea Helwan a fost martora unui eveniment care avea să schimbe destinul întregii comunități creștine din oraș. Lângă principalul pilon de susținere a bisericii a fost plasată o bombă de mare calibru, bombă ce fusese programată să explodeze în dimineața următoare, când poporul se aduna la Liturghie. Din rânduiala lui Dumnezeu, bomba a fost descoperită la timp – autoritățile guvernamentale reușind să o dezamorseze.

La exact un an, episodul a fost repetat, de data acesta mult mai violent. La doar câţiva kilometri depărtare, biserica din satul Al-Beida a fost atacată în timpul slujbei duminicale de către 80 de militanţi ai Frăţiei Islamice, aşa cum notează agenţia de presă BBC Midle East.

Biserica închinată Maicii Domnului, dar şi Sfântului Arhanghel Mihail a fost incendiată – credincioşii copţi având foarte puţin timp să se salveze, aşa cum a declarat preotul comunităţii creştine, părintele Karas Naser.

sursa: Doxologia

1 Comment
  1. RAZBUNARE! says

    nu mai scriet astfel de articole daca nu postati comentariile care, oricat de neplacute ar fi ptr sensibilitatile voastre izvorate dintr-o slabiciune maladiva si o prostie congenitala , dau solutii viabile ferme concrete si eficiente pentru impiedicare permanenta definitiva si irevocabila a atrocitatilor relatate in respectivele articole. REPET FOCUL CU FOC SE COMBATE!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php